Πετυχημένη η διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης και των παράλληλων δράσεων

Ο Δήμος Πλατανιά για ακόμα μία χρονιά, συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων και άλλους φορείς και εθελοντές, του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης- αφιερωμένου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

             Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Ιουνίου τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί” , σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό. Ο κότινος παραδόθηκε από  τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη στην Οργανωτική Επιτροπή για να συνοδεύσει τη Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας. Επιπλέον το Σάββατο 12 Ιουνίου ξεκίνησε λαμπαδηδρομία από τον χώρο της Μνημειακής Ελιάς, όπου ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης παρέδωσε στους δυο πρώτους λαμπαδηδρόμους, έναν μικρό μαθητή και μία μικρή μαθήτρια από τον Δήμο Πλατανιά, την δάδα με τη Φλόγα του Αγώνα και τον κότινο. Στη συνέχεια οι δρομείς, μέσω της Π.Ε.Ο, συναντήθηκαν με  τους λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισσάμου και Αποκορώνου στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου (πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου) και κατέληξαν  στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , τόπος αφετηρίας του Μαραθωνίου Κρήτης, όπου άναψε και ο Βωμός του Αγώνα.

            Την Φλόγα μαζί με τον κότινο από την αρχαία ελιά των Βουβών, συνόδευαν πέραν από το Δήμαρχο Πλατανιά κ.Ιωάννη Μαλανδράκη και ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης Γεώργιος  και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ.Χαραλαμπός Κουκιανάκης, καθώς και πολύ αιρετοί του Δήμου μας.

            Κατά την παραλαβή της φλόγας ήταν παρόντες ο Σεβασμιώτατος Κισσάμου & Σελίνου κκ Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Γ.Γ. του ΣΔΥΧ κ.Οικονομίδης.

            Ο Δήμος Πλατανιά θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές  και εθελοντές του Μαραθωνίου  Κρήτης για την άριστη συνεργασία , σε όλα τα επίπεδα καθώς και να συγχαρεί όλες και όλους που συμμετείχαν στις διαδρομές, τιμώντας έτσι τη μνήμη και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις