Πρώην κτίρια του ΟΣΕ και σιδηροδρομικών σταθμών «διηγούνται» την ιστορία τους

Πρώην κτίρια τού ΟΣΕ, των σιδηροδρομικών σταθμών τρένων πού υπήρχαν σε Μύρκινο και Αμφίπολη, ενώνονταν οι γραμμές τους στην Δήμητρα, με προορισμό το λιμάνι Αμφίπολης!

Ο πρώην σιδηροδρομικός σταθμός «Περσεφόνη», είναι περίπου κάτω από το χωριό Δήμητρα. Είναι ο τρίτος σταθμός. Ο συγκεκριμένος μάλιστα η διασταύρωση 2 γραμμών, παλιάς και νέας, πού αποτελούσαν τον προορισμό για το λιμάνι Αμφίπολης.

Συνεχίζοντας το μικρό οδοιπορικό στα πλαίσια της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής των σταθμών Μύρκινου- «Περσεφόνης» στην Δήμητρα-μέχρι και τον τελευταίο στην Αμφίπολη, με προορισμό το λιμάνι Αμφίπολης-Μεταξά…. περάσαμε από την παλιά γέφυρα Μεταξά-«γιαλανκουλέ» κάτω από τον Δραβήσκο, παρόμοια του Στρυμόνα, πάνω από τον Αγγίτη, όπου και το παραποτάμιο πάρκο 210.000 ευρώ πού έμεινε…νεκρό, αφού «φαγώθηκαν» τα χρήματα.

Δίπλα στον Αγγίτη βλέπετε και ένα σταύλο, όπου εννοείται [;] τα «απόβλητα» των ζώων.. πού αλλού; Τελειώνοντας την βόλτα περάσαμε στην τεχνητή [επί Μεταξά;] λίμνη Πεθελινού, όπου το καλοκαίρι διεξάγονται εκδηλώσεις και κωπηλασία, σε φάση μάλιστα καθαρισμού και διάνοιξης της κοίτης της!

Σχετικές δημοσιεύσεις