Πώς θα τρώω υγιεινά ενώ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι;

Oι απαιτήσεις της καθημερινότητας σε αναγκάζουν να τρως το κυρίως γεύμα σου στο σπίτι το βράδυ και την υπόλοιπη μέρα να τρέφεσαι με πιο πρόχειρα και έτοιμα γεύματα; Μάθε εδώ όλα τα μυστικά της υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει πολλά σνακ.

Τα καλά νέα: Δεν έχει, τελικά, τόσο σημασία το πότε θα φας το βασικό σου γεύμα, αλλά το σύνολο των θερμίδων και οι συνδυασμοί των τροφών μέσα σε ολόκληρη την ημέρα. Με ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα, μπορείς να τρως έξυπνα και πρόχειρα σνακ και το “μαγειρεμένο” γεύμα να είναι το βραδινό σου.

Πώς θα τρώω υγιεινά ενώ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι; 5 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις: 

1. Για να ακολουθήσεις μια διατροφή με πολλά σνακ, είναι σημαντικό να υπάρχει ψυγείο στη δουλειά σου (ή όπου βρίσκεσαι αν είσαι διακοπές). Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για να μεταφέρεις τα ευπαθή τρόφιμα χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου, όπως με κάποιο ισοθερμικό δοχείο ή με ειδική σακουλίτσα μέσα στην οποία θα έχεις βάλει μια παγοκύστη. Σε δυσκολεύει κι αυτό; Μία μπανάνα, σταφίδες, ξηροί καρποί, κριτσίνια, ρυζογκοφρέτες μπορεί να μεταφερθούν με ασφάλεια ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

2. Τα smoothies μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Αλέθοντας κατεψυγμένα φρούτα μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό και προσθέτοντας παγάκια στο ρόφημα, μπορείς να έχεις ένα αρκετά χορταστικό γεύμα, το οποίο συντηρείται άνετα, καθώς το γαλακτοκομικό και τα παγάκια θα προστατέψουν τις βιταμίνες των φρούτων.

3. Ανάλογα με το πόση διάθεση έχεις να ασχοληθείς με τα γεύματά σου, μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα κριτσίνια, μπάρες, ακόμα και ψωμί, για να μην παίρνεις πράγματα μόνο “απέξω”.

Γρήγορα energy balls που μπορείς να δοκιμάσεις: 

  • 10 χουρμάδες
  • + 20 ξηροί καρποί
  • + 1 κ.σ. κακάο
  • + 1 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο.

Αλέθεις όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθεις σε μπαλάκια και τα έχεις μαζί σου σε αεροστεγές ταπεράκι.

Δείτε εδώ τι τροφές μπορείτε να τρώτε για να αυξήσετε την ενέργειά σας.

4. Σε περίπτωση που θέλεις να πάρεις κάποια σαλάτα μαζί σου θυμήσου πως το ντρέσινγκ μπαίνει πάντα στον πάτο του δοχείου μέσα στο οποίο θα τη μεταφέρεις, για να μη μαραθούν τα λαχανικά σου. Θα μπορούσες, βέβαια, να έχεις μέσα στο ψυγείο της δουλειάς έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες και να προσθέτεις ντρέσινγκ το οποίο θα έχεις ήδη φτιαγμένο σε μεγάλο δοχείο.

Υγιεινό ντρέσινγκ: 

  • 100 ml ελαιόλαδο,
  • 100 ml βαλσαμικό ξίδι,
  • 100 ml μουστάρδα + αλάτι-πιπέρι.

Τα μεταφέρεις σε βάζο που κλείνει καλά, αναδεύεις και σερβίρεις.  Στις σαλάτες και στα μαγειρευτά φαγητά υπολόγιζε 1 κ.σ. λάδι ανά μερίδα.

5. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του “τρωω σνακ” και του “τσιμπολογάω”! Σε περίπτωση που δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου για το αν θα καταφέρεις να συγκρατηθείς με τα τρόφιμα που είναι πολύ ευχάριστα στη μάσηση, όπως οι ξηροί καρποί και τα κρακεράκια, καλό είναι να βάζεις σε ένα σακουλάκι τη μερίδα της ημέρας και να μην παίρνεις μαζί σου ολόκληρη τη συσκευασία ή να μην την αφήνεις στο χώρο της εργασίας σου.

Σχετικές δημοσιεύσεις