Σε δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ρέμα Κρουσοβίτη, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου

Σε δύο μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται στο ρέμα Κρουσοβίτη, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την αποκατάσταση των αναχωμάτων που είχαν καταστραφεί από παράνομες αμμοληψίες ή έντονη διάβρωση. Το αποτέλεσμα ήταν να ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης των αναχωμάτων σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Με το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά όχι μόνο η περιοχή του Σιδηροκάστρου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Σερρών. 
Τις εργασίες, που υλοποιούνται από την παλιά γέφυρα στην πόλη του Σιδηροκάστρου, μέχρι τη σιδηροδρομική γέφυρα, σε μήκος 2.100 μέτρων, επέβλεψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής.
Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι με το έργο αυτό προστατεύονται ουσιαστικά οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής ενώ ανέφερε ότι τέτοιου μεγέθους παρέμβαση στο ρέμα δεν είχε γίνει για δεκαετίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις