Tα απόκρυφα της NASA που ταξίδεψαν σε ανθρώπους σε όλη τη γη, για τα μεγαλύτερα και ευφυέστερα πειράματά της

Η NASA (National Aeronautics and Space Administration, δηλαδή Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, συχνά γράφεται στα ελληνικά και ως ΝΑΣΑείναι κρατικός αμερικανικός οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική αλλά και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης..

Λίγοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν ή ασχολούνται με τις ενέργειες της Nasa πέρα από το διάστημα και στα κρυφά πειράματά της που έχουν σκοπό να μεταφράζουν και να εξερευνούν, στοιχεία και πλάσματα της φύσης.

Σε αυτές τις έρευνες, χρησιμοποιούν ανθρώπους που επιλέγουν ακόμη και σε νεαρές ηλικίες ανταμοίβοντάς τους μοναδικά με τα χαρίσματα των ερευνών αλλά και οικονομικά. Οι έρευνες για την γλώσσα των δελφινιών είχαν ακουστεί ιδιαίτερα τη δεκαετία του 80 και στη χώρα μας, όπου σκοπό είχαν να ανακαλύψουν την γλώσσα, τις ομιλίες και τον τρόπο που επικοινωνούσαν τα δελφίνια μεταξύ τους..

Τα συστατικά και το περιεχόμενο των ερευνών και τι ανακαλύφθηκε δεν έγινε γνωστό ποτέ,όμως λίγα στοιχεία εμφανίστηκαν περιστασιακά ως σχολιασμοί σε κύκλους επιστημόνων.

Οι έρευνες όχι μόνο για το διάστημα ,αλλά και τον πλανήτη συνεχίζονται, είτε στα μυστικά εργαστήρια, είτε σε δια΄φορες περιοχές του κόσμου και άγνωστο παραμένει ποιοι χρησιμοποιούνται και πως επιλέγονται για αυτές,άνθρωποι και άλλα όντα της γης και του ωκεανού..

Μυστικές Ερευνητικές Δραστηριότητες της NASA: Από τον Διαστημικό Διακυβερνητικό Οργανισμό στα Σκοτεινά Μυστικά του Διαστήματος

ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Οι μέχρι τώρα έρευνες πάνω στη συμπεριφορά των δελφινιών έχουν δείξει ότι αυτή είναι παρόμοια με την ανθρώπινη, όσον αφορά ιδίως την επικοινωνία, και υπέρτερη γενικά των χιμπατζήδων. Το συμπέρασμα αυτό υποστηρίζεται και από την ανατομική έρευνα που δείχνει ότι ο εγκέφαλος του δελφινιού έχει πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ανώτερη νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, είναι ηθικά απαράδεκτο να κρατούνται τόσο έξυπνα πλάσματα φυλακισμένα σε ενυδρεία ψυχαγωγικών πάρκων ή να φονεύονται σκοπίμως για τροφή ή κατά λάθος από τους ψαράδες.

“Πολλοί εγκέφαλοι δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας και, αναλογικά με το μέγεθος του σώματός τους, έρχονται δεύτεροι μετά τους ανθρώπινους εγκεφάλους”, δήλωσε η ζωολόγος Λόρι Μαρίνο του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα των ΗΠΑ. Η αμερικανίδα ερευνήτρια έχει μέσω μαγνητικών τομογραφιών “χαρτογραφήσει” τους εγκεφάλους των δελφινιών και τους έχει συγκρίνει με αυτούς των άλλων πρωτευόντων (ανθρώπων και πιθήκων), αποκαλύπτοντας ότι τα δελφίνια έχουν εντυπωσιακά μεγάλη αναλογία νεοφλοιού, του εξελικτικά πιο σύγχρονου και προχωρημένου τμήματος του εγκεφάλου, στο οποίο εδράζονται οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες. “Η νευροανατομία υποδηλώνει μια ψυχολογική συνέχεια ανάμεσα στους ανθρώπους και τα δελφίνια, πράγμα που δεν μπορεί παρά να έχει σημαντικές συνέπειες για την ηθική των σχέσεων ανθρώπων-δελφινιών”, πρόσθεσε.

Τι είναι αυτά τα μυστικά και γιατί η NASA διατηρεί κρυφές δραστηριότητες στο διάστημα; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο συζητημένες μυστικές ερευνητικές δραστηριότητες της NASA.

  1. Μαύρες Λήψεις Δορυφόρων: Υπάρχουν αναφορές ότι η NASA έχει δορυφόρους που δεν δημοσιοποιούν τις εικόνες τους στο κοινό. Αυτοί οι δορυφόροι, γνωστοί και ως “μαύροι δορυφόροι,” μπορεί να χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των παρακολούθησης εχθρικών επικοινωνιών και της παρακολούθησης του κλίματος.
  2. Προγράμματα Εξωγής Αποκρυφών Πόρων: Υπάρχουν φήμες ότι η NASA διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες για την εξόρυξη απόκρυφων πόρων σε άλλους πλανήτες και αστεροειδείς. Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση πολύτιμων μετάλλων και άλλων πόρων που μπορεί να είναι χρήσιμοι για την ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος.
  3. Μυστικά Διαστημικά Σκάφη: Υπάρχουν αναφορές για διαστημικά σκάφη της NASA που δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια. Αυτά τα σκάφη μπορεί να χρησιμοποιούνται για εξερεύνηση και παρακολούθηση διαστημικών φαινομένων ή ακόμα και για στρατιωτικούς σκοπούς.
  4. Τα Σκοτεινά Μυστικά του Διαστήματος: Ορισμένοι πιστεύουν ότι η NASA κρύβει μυστικά σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ή άλλων ανεξήγητων διαστημικών φαινομένων. Αυτά τα σκοτεινά μυστικά προκαλούν πολλές συνομιλίες και θεωρίες συνωμοσίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η NASA δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτών των μυστικών δραστηριοτήτων, και πολλές από αυτές τις φήμες μπορεί να είναι αβάσιμες. Εντούτοις, το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιες φήμες αναδεικνύει τον προσωπικό χαρακτήρα της εξερεύνησης του διαστήματος και το ενδιαφέρον του κοινού για τα αποκρυφιστικά και τον μυστήριο.

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΦΙΔΙ

To εργαστήριο της NASA συνεργάζεται με επιστήμονες για τον εντοπισμό επιστημονικών ερευνών υψηλής προτεραιότητας στον πλανήτη μας

Ένα ρομποτικό «φίδι» του οποίου η αποστολή θα είναι η εξερεύνηση του διαστήματος και η αναζήτηση εξωγήινης ζωής ..

Το σύστημα EELS βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA με το μακρόστενο ρομπότ να έχει ως σκοπό να διασχίζει διαφόρων ειδών εδάφη χρησιμοποιώντας περιστρεφόμενους τροχούς κατά μήκος του «σώματός» του.

Πρώτος του προορισμός θα μπορούσε να είναι ο Εγκέλαδος, ένα μικρό παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου. Ωστόσο, το EELS θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο και εδώ στη Γη, πραγματοποιώντας έρευνες σε ακραία περιβάλλοντα.

Όσον αφορά τον Εγκέλαδο, το εν λόγω φεγγάρι διαθέτει έναν ωκεανό κάτω από τον παγωμένο φλοιό του. Οι πίδακες που υπάρχουν στην επιφάνεια χρησιμεύουν ως πύλες εισόδου στο νερό κάτω από τον πάγο προκειμένου να εξερευνηθούν ενδεχόμενες εξωγήινες μορφές ζωής.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά οχήματα-ρομπότ, το EELS είναι σε θέση να ερευνήσει τέτοια περιβάλλοντα σέρνοντας το «σώμα» του και κολυμπώντας μέσα στο νερό. Το σύστημα χρησιμοποιεί καινοτόμες περιστρεφόμενες προωθητικές μονάδες που λειτουργούν ως ερπύστριες αλλά και υποβρύχιες προωθητικές μονάδες. Αυτό θα επιτρέψει στο ρομπότ να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν πίδακα του Εγκέλαδου.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Μάρτιν Ρόμπινσον οραματίζεται ένα ρομπότ που θα μπορούσε να εξερευνήσει οποιαδήποτε τοποθεσία, ακόμη και να κατέβει σε σεληνιακούς σωλήνες λάβας. Η προσαρμοστικότητα του συστήματος ανοίγει δυνατότητες και για άλλους προορισμούς, όπως τα παγωμένα τμήματα του Άρη και οι σχισμές στους πάγους της Γης.

Το εν λόγω εργαστήριο της NASA συνεργάζεται επί του παρόντος με επιστήμονες για τον εντοπισμό επιστημονικών ερευνών υψηλής προτεραιότητας στον πλανήτη μας.

Συνοψίζοντας, η NASA είναι γνωστή για τις επιστημονικές της αποστολές και τις δημόσιες ερευνητικές δραστηριότητες στον τομέα του διαστήματος και όχι μόνο. Ωστόσο, υπάρχουν και μυστικές ερευνητικές δραστηριότητες που παραμένουν εκτός της δημοσιότητας, προκαλώντας ερωτήσεις και περιέργεια σε όσους ασχολούνται με την εξερεύνηση του διαστήματος και των ωκεανών.

Σχετικές δημοσιεύσεις