Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές του προοπτικές.
Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle διεξήγαγαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 Βρετανοί – άνδρες και γυναίκες γεννημένοι κατά το 1958. Οι ερευνητές ρώτησαν τις μητέρες πόσο συχνά συμμετείχαν οι μπαμπάδες σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα παιδιά τους, όπως το διάβασμα και τα αθλήματα. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Evolution and Human Behavior» απέδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν περάσει περισσότερο χρόνο με τους μπαμπάδες τους έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο κοινωνικά σε σχέση με άλλα. Μάλιστα, ο αντίκτυπος μπορεί να γίνει ανιχνεύσιμος ακόμα και όταν το άτομο φθάσει στην ηλικία των 42 ετών! Επιπλέον, σημείωσαν ότι οι άνδρες έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερη προσοχή στους γιους παρά στις κόρες τους.
Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξής του παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές του προοπτικές.
Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle διεξήγαγαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 Βρετανοί – άνδρες και γυναίκες γεννημένοι κατά το 1958. Οι ερευνητές ρώτησαν τις μητέρες πόσο συχνά συμμετείχαν οι μπαμπάδες σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα παιδιά τους, όπως το διάβασμα και τα αθλήματα.
“Yπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στην πρόοδο των παιδιών που ήταν ευνοημένα από την πατρική φιγούρα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή ενός δεύτερου ενήλικα στην ανατροφή των παιδιών συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Daniel Nettle.