Στην κατάταξη των εκατό πιο υγιεινών τροφίμων στον κόσμο, το λαρδί κατέλαβε την τιμητική όγδοη θέση, λαμβάνοντας 73 βαθμούς από τους 100 δυνατούς. Αυτό είναι περισσότερο από 92 άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων υγιεινών θησαυρών όπως ο αρακάς, το κόκκινο λάχανο, οι ντομάτες, το σκουμπρί, το μαρούλι, τα πορτοκάλια και οι γλυκοπατάτες.
Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του λαρδιού, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο περιβάλλον στο οποίο εκτρέφεται ο χοίρος. Το λαρδί παρέχει στον οργανισμό λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, ειδικά αν οι χοίροι εκτρέφονται σε ελεύθερη βοσκή.
Το χοιρινό λαρδί που εκτρέφεται με χόρτο τείνει επίσης να είναι πιο υγιεινό λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι, θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη τις τύψεις σας και να απολαύσετε το χοιρινό λαρδί ή το μπέικον σας.