Ένα «αερόπλοιο» προσγειώθηκε – και φιλοξενεί

Σπάνια εμπειρία για «αιθεροβάμονες και νεφεληγερέτες» προσφέρει το Airbnb: το αποκαλούν «Tiny House in Drimnin» και είναι ένα αλουμινένιο κουκούλι στο Ντρίμνιν της Σκωτίας, δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Roderick James Architects, με θέα στα Highlands που κόβει την ανάσα.

Το Airship002 έχει μόνον ένα υπνοδωμάτιο, μία κλίνη, ένα λουτρό και μπορεί να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι. Είναι αρθρωτή και βιώσιμη κατασκευή, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα μέρη του μπορούν να συναρμολογηθούν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από δύο άτομα ή ακόμη και από ένα. Μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να «ανεγερθεί» εκ νέου αν παραστεί ανάγκη και η δομή του μπορεί να αναπροσαρμοστεί, προβλέποντας δύο υπνοδωμάτια. 

Η οροφή του έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να συλλέγει νερό της βροχής, το οποίο αποθηκεύεται σε δεξαμενές κάτω από το πάτωμα. Φωτοβολταϊκά πάνελ δίνουν ενέργεια. Η κορύφωση της εμπειρίας, ωστόσο, είναι το με διπλά τζάμια «παράθυρο» της καμπίνας του πιλοτήριου όπου ο ένοικος νιώθει σαν να πιλοτάρει το δικό του αερόπλοιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις