Αίνιγμα – Το εξωγήινο μαύρο διαμάντι που «λατρεύει» τον αριθμό 5

Τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ευρώ θα πωληθεί το διαμάντι Αίνιγμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Sotheby’s.

Πρόκειται για ένα διαμάντι κυριολεκτικά από άλλο κόσμο το οποίο παρουσίασε ο οίκος Sotheby’s του Ντουμπάι. Στο διαμάντι δόθηκε το όνομα «Αίνιγμα». Το 555,55 καρατίων μαύρο διαμάντι, το οποίο κατά το πιθανότερο σενάριο προήλθε από το διάστημα, πρόκειται να διατεθεί σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οίκου σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο ανάδειξης του σπάνιου λίθου, το μαύρο διαμάντι εκτιμάται πως θα «πιάσει» τουλάχιστον 5 εκατ. βρετανικές λίρες ή 5,9 εκατ. ευρώ.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο οίκος δημοπρασιών σκοπεύει να δεχθεί και κρυπτονομίσματα για την αγορά το διαμαντιού.

Το νούμερο 5

Η Sophie Stevens ειδική στα κοσμήματα στον οίκο  Sotheby’s του Ντουμπάι δήλωσε στο Associate Press ότι το νούμερο 5 είναι εξαιρετικά σημαντικό για το συγκεκριμένο διαμάντι, το οποιο έχει επίσης 55 πλευρές.

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης “Khamsa” της Μέσης Ανατολής, το οποίο αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την προστασία.

Επίσης στην αραβική Khamsa σημαίνει 5.

Επομένως το νούμερο 5 φαίνεται να διατρέχει πολλές πτυχές του πετραδιού, σημείωσε η ίδια. Επίσης, επεσήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα το διαμάντι προέρχεται από το διάστημα.

«Με τα μαύρα διαμάντια,πιστεύουμε ότι δημιουργούνται από εξωγήινες προελεύσεις, με μετεωρίτες που χτυπούν στη γη και είτε σχηματίζουν χημικές αντιδράσεις είτεπράγματι προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες», σημειώνει η Stevens.

Τα μαύρα διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια και εντοπίζονται μόνο στην Βραζιλία καιτην Κεντρική Αφρική. H θεωρία για την εξωήινή τους προέλευση βασίζεται στα ισότοπα άνθρακα και υψηλό υδρογόνο που περιέχουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις