Αναβαθμίζεται, με συμπληρωματικές δράσεις στους Δήμους, το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αναβαθμίζεται, με συμπληρωματικές δράσεις στους Δήμους, το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μετά από σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστο Μήττα και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλή Κουρτίδη, επισήμανε ότι «εκτός από το κυρίως πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας, το οποίο ξεκίνησε εγκαίρως φέτος στα μέσα Μαρτίου και υλοποιείται με επιτυχία, θα υλοποιηθούν και δημοτικά προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών με συμπληρωματικές, στοχευμένες, τοπικές – σημειακές δράσεις στο σύνολο των 38 Δήμων».

Από την πλευρά του, ο κ. Καϊτεζίδης ανέφερε ότι οι συμπληρωματικές δράσεις που θα υλοποιηθούν σε κάθε Δήμο, θα καταρτιστούν από κοινού με την Περιφέρεια, θα αναβαθμίσουν το εκτελούμενο περιφερειακό πρόγραμμα και θα αυξήσουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, Περιφέρεια και Δήμοι θα διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμη και η παράμετρος της ευρείας ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα προστασίας και γι’ αυτό Περιφέρεια και Δήμοι θα αναλάβουν να υλοποιήσουν και ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σχετικές δημοσιεύσεις