Αντζελίνα Τζολί – Οι δυνατές γυναίκες διαμορφώνονται από τους άνδρες που βρίσκονται γύρω τους

Μίλησε για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι άνδρες στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νεαρών κοριτσιών.

Η Αντζελίνα Τζολί έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα της ταινίας «Maleficent: Mistress Of Evil» στο Λονδίνο -συνοδευόμενη από τα τέσσερα παιδιά της- και μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι άνδρες στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νεαρών κοριτσιών.

Η Τζολί υποδύεται, για δεύτερη φορά, την κακιά μάγισσα της Disney και η νέα ταινία, σίκουελ της ταινίας του 2014, εξερευνά τη σχέση της Maleficent με τη νεαρή πριγκίπισσα Ορόρα – την οποία υποδύεται η Ελ Φάνινγκ, ενώ στο «φόντο» βρίσκεται η θετή μητέρα της Ορόρα, βασίλισσα Ίνγκριθ – Μισέλ Πφάιφερ.

Με αφορμή το στόρι, η Αμερικανίδα ηθοποιός δήλωσε ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες στο σινεμά δεν πρέπει να απεικονίζονται ως άτομα με σωματική δύναμη προκειμένου να δείχνουν ισχυρές. 

«Νομίζω ότι αρκετά συχνά οι ιστορίες που μιλάνε για μία δυνατή γυναίκα, είναι σαν να υπονοούν ότι η γυναίκα πρέπει να νικήσει τον άνδρα, ή ότι πρέπει να είναι σαν άντρας ή ότι με κάποιον τρόπο δεν χρειάζεται τον άνδρα» είπε η Τζολί στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της ταινίας. 

Αντζελίνα Τζολί: Οι δυνατές γυναίκες διαμορφώνονται από τους άνδρες που βρίσκονται γύρω
Αντζελίνα Τζολί: Οι δυνατές γυναίκες διαμορφώνονται από τους άνδρες που βρίσκονται γύρω

Αναφερόμενη στον ρόλο της, αλλά και της πριγκίπισσας Ορόρα σημείωσε ότι «και οι δύο χρειαζόμαστε και αγαπάμε και μαθαίνουμε από τους άνδρες. Και νομίζω ότι αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό μήνυμα για τα νεαρά κορίτσια: Να βρουν τη δική τους δύναμη, αλλά συγχρόνως, να σεβαστούν και να μάθουν από τους άνδρες που βρίσκονται γύρω τους». Και πρόσθεσε: «Στην ταινία εμφανίζονται διαφορετικοί τύποι γυναικών, αλλά και εξαιρετικών ανδρών και αυτό είναι κάτι που θέλω να υπογραμμίσω». 

Σχετικές δημοσιεύσεις