Βρετανία – Δάκρυα χαράς στο Χίθροου, όταν οικογένειες και φίλοι ξανασυναντώνται μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας

Οικογένειες και φίλοι δεν μπορούσαν σήμερα να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, έπειτα από την αλλαγή του ταξιδιωτικού κανόνα που προέβλεπε την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να ξανασυναντηθούν έπειτα από 18 μήνες χωρισμού λόγω της πανδημίας.

«Είμαι πολύ πολύ ενθουσιασμένη. Είναι τα πάντα για εμένα», είπε η Σου Μπλέικ, ενώ περίμενε για να υποδεχθεί τον γιο της, τη νύφη της και τον εγγονό της, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη και η τελευταία φορά που τους είχε δει ήταν πριν από δύο χρόνια.

«Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και είμαι τόσο ενθουσιασμένη για εκείνον που μπορεί να έρχεται εδώ», είπε, αναφερόμενη στον οκτάχρονο εγγονό της.

Από τις 04.00 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδας), οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 ταξιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με εξαίρεση τη Γαλλία) και τις ΗΠΑ εξαιρούνται της καραντίνας στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Το μέτρο αφορά τις αφίξεις από χώρες που κατατάσσονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο από το Λονδίνο, ήτοι οι περισσότεροι προορισμοί, μεταξύ άλλων η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική. Για τις χώρες που κατατάσσονται στο «πράσινο» επίπεδο, δεν επιβάλλεται καμία καραντίνα, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασης και για εκείνες στο «κόκκινο» επίπεδο (Ινδία, όλη η Νότια Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είναι υποχρεωτική η καραντίνα για όλους.

Βλέποντας τις αγκαλιές και τα δάκρυα συγκίνησης στην αίθουσα των αφίξεων, ο επικεφαλής του Χίθροου προέτρεψε τη Βρετανία να άρει τα ταξιδιωτικά εμπόδια, όχι να τα εντείνει κι ενώ υπάρχει φημολογία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει επιπλέον κανόνες.

«Ας το κάνουμε ευκολότερο τώρα για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν», ανέφερε στο Ρόιτερς ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι.

Την κίνηση αυτή χαιρέτισαν οι οικογένειες που είχαν χωριστεί εξαιτίας της πανδημίας αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες που είχαν πληγεί από αυτή.

«Είναι πραγματικά φανταστικό», δήλωσε η 31χρονη συγγραφέας Κολίν Κάστρο, αφού παρέλαβε τις αποσκευές της.

Εκείνη και ο σύζυγός της ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να μεταφέρουν κάποια καλά νέα στους γονείς του.

«Έχει περάσει πολύς καιρός και, στην πραγματικότητα, είμαι έγκυος στο πρώτο εγγόνι των πεθερικών μου, επομένως είναι πολύ συναρπαστικό που τελικά κατάφερα να βρίσκομαι εδώ και να μοιραστώ τα νέα με εκείνους».

Σχετικές δημοσιεύσεις