Βρώσιμες ανθοδέσμες για τη γιορτή της Μητέρας από βιοκαλλιεργητές

Μια διαφορετική ανθοδέσμη, με πλούσια χρώματα και την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί να …φαγωθεί, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στη γιορτή της «Μητέρας», στις 10 Μαίου, αυτοί που πέραν του συναισθήματος, σκέφτονται πρακτικά και θέλουν να πρωτοτυπούν.

Μάλιστα, τα… βρώσιμα μπουκέτα αγάπης δεν θα στερούνται σε τίποτα της συσκευασίας, αφού οι δημιουργοί τους έχουν φροντίσει να τα στολίσουν με πολύχρωμες κορδέλες και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές από λευκό ριζόχαρτο. Έτσι περισσότεροι από 20 «τυχεροί» θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα διαφορετικό μπουκέτο αγάπης, πλήρως καταναλώσιμο και χρήσιμο ως μυρωδικά για νοστιμιά στο φαγητό και στην σαλάτα της μαμάς που είναι και νοικοκυρά.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στους Νίκο Iωάννου και Λίλιαν Κουίδου, οι οποίοι με όχημα το «The Chilli Factor Organic Farm» καλλιεργούν από το 2007 σε έκταση επτά στρεμμάτων στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, πολύχρωμα βρώσιμα λουλούδια από όλο τον κόσμο και microgreens, πρωτότυπα και «περίεργα» οργανικά λαχανικά, βότανα και μυρωδικά. Το ζευγάρι των βιοκαλλιεργητών διαθέτει τα προϊόντα του μέσω της Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε χώρο δίπλα από το στρατόπεδο “Κόδρα” του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι βρώσιμες ανθοδέσμες, αποτελούνται από -ειδικής κατηγορίας και καλλιέργειας- ντάλιες, κενταύρια, χρυσάνθεμα, καλέντουλες, γιασεμί, άλυσσους, φύλλα από πολύχρωμα σέσκουλα και φύλλα από σέλερι, ανθούς από άνιθο, βρώσιμες μαργαρίτες και καπουτσίνους. «Η μανούλα που θα την παραλάβει, θα έχει τη δυνατότητα είτε να τη βάλει σε ένα βάζο με νερό και να κόβει για χρήση στο φαγητό της όποιο άνθος ή φύλλο της είναι χρήσιμο, είτε θα μπορεί να τα τοποθετήσει σε κουπάκια και να τα αποθηκεύσει στο ψυγείο», επισήμανε η κ. Κουίδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις