Γενικευμένη έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Μπαράζ αναφορών και καταγγελιών γίνεται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis. 

Ήδη διατάχθηκε διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα μετά τις εκατέρωθεν  αναφορές με βαριές καταγγελίες, τόσο εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελή όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Στην εκπνοή της θητείας της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις αναφορές τόσο του κ. Αγγελή όσο και της κας Τουλουπάκη, στις οποίες αμφότεροι κατηγορούν ο ένας τον άλλον για αντιθεσμικές συμπεριφορές, οι οποίες συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ο κ. Αγγελής, που επόπτευε την έρευνα για τη Novartis επί περίπου ένα τρίμηνο, καταλογίζει στην αναφορά που είχε καταθέσει παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. 

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου, η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες του κ. Αγγελή. Μεταξύ άλλων, σε αυτήν την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς. 

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις