Γιατί να τρώτε μανταρίνια κάθε μέρα!

Πέρα του ότι είναι πολύ γευστικά όμως, τα μανταρίνια είναι και πολύ υγιεινά!

Στηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου
Τα αντιοξειδωτικά στα μανταρίνια, όπως η βιταμίνη C και η νομπιλετίνη, μπορεί να προστατεύουν τον οργανισμό από τις χρόνιες ασθένειες του εγκεφάλου όπως η σχιζοφρένεια ή το πάρκινσον.
Παράλληλα, έρευνες στα ποντίκια έχουν δείξει ότι η νομπιλετίνη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της νόσος του Αλτσχάιμερ, όπως η απώλεια μνήμης. Παράλληλα, η ίδια ουσία βοηθά στη μείωση των κινητικών προβλημάτων που προκαλεί η νόσος Πάρκινσον.
Οι έρευνες στα ποντίκια είναι πολλά υποσχόμενες, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα δοκιμές σε ανθρώπους που να αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Μπορούν να βελτιώσουν την σφριγηλότητα του δέρματός μας
Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μειώνεται στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα, εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να καταστρέφουν την υγεία του δέρματος.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά
Τα μανταρίνια αποτελούν βασική πηγή βιταμίνης C. Μάλιστα 1 μεσαίο μανταρίνι μάς παρέχει το 26% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε αυτή τη βιταμίνη. Παράλληλα, αποτελούν σημαντική πηγή Βιταμίνης Α και Β, ενώ περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, θυαμίνης και φυλλικού οξέως.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Τα μανταρίνια περιέχουν σημαντική ποσότητα φλαβονοειδών και βιταμίνης C, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από τη χρόνια φλεγμονή και κατ΄επέκταση από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ενώ παράλληλα έχουν ευεργετικές ιδιότητες στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Προστατεύουν το ανοσοποιητικό
Τα ζουμερά αυτά φρούτα, προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτελούν ασπίδα κατά του κλασικού κρυώματος αλλά και κατά των λοιμώξεων γενικώς.
Παράλληλα οι ουσίες που βρίσκονται στις φλούδες του μανταρινιού -και μένουν στα χέρια μας καθώς το καθαρίζουμε- θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι της σοβαρότητας αλλεργικών αντιδράσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις