Δεύτερη ευκαιρία με 48 δόσεις και για τα χρέη στα Ταμεία

Μετά την ψήφιση της ρύθμισης των 48 δόσεων για χρέη στην Εφορία θα υπάρξει πιθανή “επέκτασή” της και στα χρέη προς τα Ταμεία.

Αυτό αναφέρουν αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι στο “Κεφάλαιο”, επισημαίνοντας πως, αν το υπουργείο Εργασίας αποφασίσει να καταθέσει κάποια “ασφαλιστική” προσθήκη στην υπό ψήφιση διάταξη που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ την προπερασμένη εβδομάδα στο φορολογικό νομοσχέδιο (η οποία προβλέπει νέα ρύθμιση των 24-48 δόσεων για φορολογικές οφειλές), θα το κάνει αφού θεσπιστεί η σχετική ρύθμιση.

Αυτό σημαίνει πως η νέα φορολογική ρύθμιση, η οποία θα ισχύσει από την 1/1/2020, δεν θα ισχύσει –με βάση τις έως τώρα τουλάχιστον αποφάσεις του υπ. Εργασίας– και για τις ασφαλιστικές οφειλές. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο της μελλοντικής αύξησης των δόσεων της υφιστάμενης “πάγιας ρύθμισης” για χρέη στα Ταμεία από τις 12 που είναι έως σήμερα στις 24 ή 48 δόσεις. Αντίθετα, θεωρούν κάτι τέτοιο πιθανόν, καθώς, κατά τη συνήθη τακτική, κάθε ρύθμιση που υιοθετείται από το ΥΠΟΙΚ για τις φορολογικές οφειλές υιοθετείται ταυτόχρονα ή έπειτα από το υπ. Εργασίας.

Η διαφορά, όμως, σε σχέση με το παρελθόν είναι πως το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, δεν θα προχωρήσει ταυτόχρονα με το ΥΠΟΙΚ προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά αν το ακολουθήσει, θα το κάνει πιθανόν μετά το τέλος του προσεχούς Μαρτίου (2020).

Σχετικές δημοσιεύσεις