Δεύτερη μεγάλη δικαίωση για Ηριάννα και Περικλή. Αναγνωρίστηκε αποζημίωση για την κράτησή τους

Δεύτερη μεγάλη δικαίωση για Ηριάννα και Περικλή. Αναγνωρίστηκε αποζημίωση για την κράτησή τουςΔικαίωση για την Ηριάννα και τον Περικλή από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών μετά την προσφυγή τους για αποζημίωση εξαιτίας της φυλάκισης τους.

Το δικαστήριο αναγνώρισε αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το λάθος της διοίκησης, καθώς στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι δυο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, αθωώθηκαν.

Πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι και η κάθειρξη των 13 ετών που τους επιβλήθηκε τους οδήγησε στη φυλακή.

Οι συνήγοροι τους υποστηρίζοντας το αίτημα για αποζημίωση, σημείωσαν ότι η κράτησή τους, πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή. "Τους έκοψαν τα φτερά" είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα.

Τελικά το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης δηλαδή 6.000 για τον καθέναν…

Σχετικές δημοσιεύσεις