Διαγωνισμός με έπαθλο ένα κουτί.. γεμάτο γεύσεις της Κερκίνης

Έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της… καραντίνας, διοργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Κερκίνης «Το σύνορο της φύσης», με στόχο να αναδείξει ακόμη περισσότερο την περιοχή. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον αγαπημένο τους εναλλακτικό προορισμό, στέλνουν εικόνες, πληροφορίες, αλλά και τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά προϊόντα στο σπίτι τους!

Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για βόλτες με παραδοσιακές βάρκες, παρατήρηση και ακούσματα δεκάδων σπάνιων πουλιών, διαμονή σε φιλόξενους ξενώνες. Είναι όμως εξίσου γνωστή για το καλό φαγητό και τα γευστικά πιάτα με βουβαλίσιο κρέας. Είναι σαφές ότι τις πρώτες δραστηριότητες δεν μπορούμε να τις κάνουμε όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να φέρουμε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής στο τραπέζι μας!

«Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κερκίνης, στους τομείς της εστίασης, της διαμονής και των υπηρεσιών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ανεβάσουν την περιοχή ένα σκαλί ψηλότερα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σωματείου, Παναγιώτης Σαββίδης, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό υπάρχει στο διαδίκτυο ένας πλήρης τουριστικός οδηγός της περιοχής, στην ιστοσελίδα kerkinilike.gr.

«Στις προωθητικές μας ενέργειες εντάσσεται ένας διαγωνισμός όπου κάνοντας “ like” στις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα και κοινοποιώντας το “ post” του διαγωνισμού, ένας τυχερός θα κερδίσει ένα κουτί με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα της Κερκίνης», εξηγεί ο κ. Σαββίδης.

Βουβαλίσιο κρέας σε διάφορες μορφές (καβουρμάς, λουκάνικο, μπέργκερ κ.α.), ζυμαρικά, μέλι, κρασιά και βότανα, είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα που περιέχονται στο… γευστικό κουτί. «Είναι ένας τρόπος να μας γνωρίσει ο κόσμος έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες», λέει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νεοϊδρυθέντος σωματείου και αποκαλύπτει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι διαγωνισμοί. «Για την ώρα μένουμε ασφαλείς στα σπίτια μας για να μπορούμε σύντομα και πάλι ν’ απολαύσουμε τις ομορφιές και τη φύση της Κερκίνης. Μετά τη λήξη της καραντίνας όμως, στους επόμενους διαγωνισμούς μας το “ Kerkini Like BOX” θα αντικατασταθεί με διαμονές σε ξενοδοχεία, προσφορά γευμάτων σε εστιατόρια και ταβέρνες και διάφορες άλλες υπηρεσίες», επισημαίνει. Ο διαγωνισμός ισχύει έως τις 25/11/2020.

Σχετικές δημοσιεύσεις