Διανομή γευμάτων σε δεκαεπτά χιλιάδες πολίτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διανομή έτοιμων γευμάτων και δεμάτων με τρόφιμα σε δεκαεπτά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Σήμερα, έτοιμα γεύματα και τρόφιμα παραδόθηκαν σε πολίτες στο ΚΑΠΗ Μενεμένης, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μετά από τις δράσεις της τηλεϊατρικής, του τηλεφωνικού κέντρου παροχής ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και την παράδοση άνω των 35 τόνων υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθημερινής διανομής έτοιμων γευμάτων σε 17.000 ωφελούμενους που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

O κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε, άλλωστε, το υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας, γεγονός που, όπως είπε, έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθεί αυτή η δράση.

Το πρόγραμμα διαρκεί 14 μέρες, όπως επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου ο οποίος τόνισε ότι καλύπτει όχι μόνο τους δικαιούχους των ΤΕΒΑ και του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και όσους δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες όμως χρειάζονται υποστήριξη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε.

Η διανομή γίνεται μία φορά την ημέρα, κάθε πακέτο περιλαμβάνει φαγητό για το μεσημέρι και το βράδυ ενώ τα τρόφιμα που διανέμονται σε κιβώτιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή γευμάτων καθ όλη τη διάρκεια των δεκατεσσάρων ημερών.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι ιδιαίτερα στην περιοχή του Δενδροποτάμου διανεμήθηκαν πέρα από τα τρόφιμα και υλικά καθαριότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις