Διαρροή 1,5 εκατ. επαφών χρηστών στο Facebook

Διαρροή 1,5 εκατ. επαφών χρηστών στο FacebookΟι επαφές στα e-mail εκατομμυρίων νέων χρηστών αναρτήθηκαν στο Facebook.

Για άλλη μια φορά εκτέθηκε η ασφάλεια του Facebook, έπειτα από την είδηση πως ανάρτησε τις επαφές 1,5 εκατομμυρίου νέων χρηστών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγινε γνωστό, κάποιο λάθος του μέσου, που έχει πρόσβαση στις επαφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, ανάρτησε όλη αυτή την πληροφορία στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το κοινωνικό μέσο, οι πληροφορίες δεν διαμοιράστηκαν με άλλους χρήστες και η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία διαγραφής των επαφών αυτών. Μάλιστα, η εταιρία σημείωσε στο Reuters οι χρήστες των οποίων οι επαφές αναρτήθηκαν στο Facebook, αναμένεται να ενημερωθούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσίευμα του Bussiness Insider υποστηρίζει πως η Facebook απέκτησε πρόσβαση σε όλη αυτή την πληροφορία χωρίς να ενημερωθούν οι χρήστες, ούτε να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους. Το σύστημα εντόπιζε τις επαφές των e-mail κάθε φορά που ο χρήστης συνδεόταν στον λογαριασμό του στο Facebook.

Δεν πρόκειται για το πρώτο θέμα που εκθέτει την κύριο Ζάκεμπεργκ και το διαδικτυακό μεγαθήριο της Facebook, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο μικρών και μεγαλύτερων σκανδάλων αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Πρόσφατα, ένα σφάλμα του συστήματος αποκάλυψε τους κωδικούς πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τους οποίους και αποθήκευε σε αρχεία προσβάσιμα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που οδήγησε τον ιδρυτή της Facebook ενώπιον του Κογκρέσου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν καλύπτεται άλλωστε εύκολα.

in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις