Δ. Θεσσαλονίκης – Tρόφιμα και φάρμακα για πολίτες που χρήζουν βοήθειας

Στην παράδοση τροφίμων και φαρμάκων κατ’ οίκον για ηλικιωμένους και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, κατά τη διάρκεια του lockdown, προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύεται με το προσωπικό των ΚΑΠΗ ώστε να εξυπηρετούνται όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Στους ανθρώπους αυτούς θα παρέχεται αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ, συνταγογράφηση φαρμάκων στους γιατρούς του ΚΑΠΗ εάν δεν έχουν δικό τους γιατρό, εκτέλεση συνταγών στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, ψυχολογική υποστήριξη και καθημερινή παροχή συσσιτίου σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι παραπάνω υπηρεσίες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της δράσης με κεντρικό σύνθημα «Μείνετε Σπίτι, Θα έλθουμε εμείς», παρέχονται κατ’ οίκον από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ.

Για να υποβάλουν το αίτημά τους, οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 521576, 2310 519584, 2310 550989, τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί και το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις