Δ. Νεάπολης – Συκεών: Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί σήμερα (Δευτέρα 30/3) και αύριο (Τρίτη 31/3) ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, με τις δηλώσεις συμμετοχής από εθελοντές αιμοδότες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση…«Το μήνυμα ανθρωπιάς, που μεταδόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού COVID-19 είχε τέτοια ανταπόκριση που οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους, ξεπερνούν τους 180, με αποτέλεσμα να εξετάζεται η συνέχιση της αιμοδοσίας ακόμη μια ημέρα, και συγκεκριμένα για την Πέμπτη 2 Απριλίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών διαβεβαιώνει ότι «έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των αιμοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών» και ότι στους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία, έγινε σχολαστική απολύμανση από ειδικά συνεργεία την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα, δε, με τους κανόνες που όρισαν τα νοσοκομεία, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας θα γίνεται ανά δύο ή τρία άτομα και ανά μισή ώρα, ενώ στους χώρους θα τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη. Σήμερα, η έκτακτη αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο», σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου και συγκεκριμένα στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα από το ΚΕΠ Συκεών), στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19), στον χώρο του ΚΑΠΗ, και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης (πλατεία Ειρήνης, Ρολόι), ενώ αύριο στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών. Οι ώρες αιμοδοσίας είναι από τις 8.30π.μ. έως τις 2 μ.μ. Κέντρο συντονισμού για ευπαθείς ομάδες

Στο μεταξύ, από σήμερα οι ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του Δήμου Νεάπολης- Συκεών θα έχουν στη διάθεσή τους ένα κέντρο συντονισμού με πέντε τηλεφωνικές γραμμές, στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, που θα φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών τους όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, προκειμένου οι πολίτες να «μένουν σπίτι», είναι η συνταγογράφηση φαρμάκων για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τις ευπαθείς ομάδες, η αγορά τροφίμων και φαρμάκων, η μεταφορά-μετακίνηση για την είσπραξη σύνταξης, για υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2313 329502, 2313 329511, 2313.329512, 2313 329519 και 2313 329521. Οι γραμμές θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στις ίδιες τηλεφωνικές γραμμές μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, διαθέτοντας ακόμη και τα ιδιωτικά τους μεταφορικά μέσα, προκειμένου να ενισχύσουν το κίνημα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Παράλληλα, προσφέρεται από τον Δήμο τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που έχουν αγχωθεί ή νιώθουν απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- από το κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», ψυχολογική υποστήριξη για παιδιά, εφήβους, νέους και τους γονείς, καθημερινά, από τις 9πμ ώς τις 4μμ στα τηλέφωνα 2310 202015 και 2310 204453, αλλά και από τους ψυχολόγους των συμβουλευτικών σταθμών του Δήμου (για ενήλικες), στα τηλέφωνα 2313 329525,2313 313151 και 2313 502226, καθημερινά επίσης, από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Σχετικές δημοσιεύσεις