Εικόνες από το παρελθόν με τον ρυθμιστή τροχονόμο στο Λευκό Πύργο

Μια ιδιαίτερη αναδρομή στο παρελθόν έκαναν σήμερα περαστικοί και οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην περιοχή του Λευκού Πύργου τοποθετήθηκε -στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου- το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι), που δεν χρησιμοποιείται επί δεκαετίες. Ο ρυθμιστής τροχονόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δέχθηκε εθιμοτυπικά δώρα και ευχές από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, εκπροσώπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι “ το 2020 είναι έτος προκλήσεων για τα εθνικά μας θέματα, για την ασφάλεια και προστασία του πολίτη, για την οικονομία. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, χαράξαμε κόκκινες γραμμές στα ζητήματα που αφορούν στα εθνικά μας δίκαια, δείχνουμε μηδενική ανοχή στη βία αλλά και σε κάθε είδους αυθαιρεσία, στοχεύουμε σε καλύτερες θέσεις εργασίας, καλύτερα αμειβόμενες, και ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας, που θα προέλθουν μέσα από τη στήριξη της ελεύθερης οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο”. 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι “ σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια χρονιά και μια καινούργια δεκαετία και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να έχει όλη αυτή τη περίοδο η πόλη μας νίκες, επιτυχίες και πολλά περισσότερα πράγματα που την κάνουν περήφανη και πολύ λιγότερα αυτά που την πληγώνουν. Πρώτο και καλύτερο το κυκλοφοριακό, βρισκόμαστε εδωπέρα για να σηματοδοτήσουμε τη θέληση της πόλης να βελτιώσει ακριβώς αυτό το κομμάτι που υποφέρει. Εύχομαι σε αυτή την τριετία, την τετραετία, να έχουμε λύση και στο θέμα του ΟΑΣΘ και στο θέμα του Μετρό, εγώ προσωπικά ως δήμαρχος ξέρετε ότι έχω μια εμμονή σε αυτό το θέμα και θα είμαι εκεί έτσι ώστε η πόλη στο τέλος αυτής της θητείας και της δικής μου και της κυβέρνησης να έχει το κυκλοφοριακό που της αξίζει.”
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι “ επειδή ζούμε σε θυμωμένα χρόνια, όπως έχουμε ακούσει να λέγεται και είναι πολύ σωστό, αυτό τον θυμό να μην τον βγάζουμε στο τιμόνι, γιατί αυτός ο θυμός δε σε οδηγεί πουθενά παρά μόνο στο νοσοκομείο ή εκεί ψηλά. Η ζωή είναι πολύτιμη, ας της δώσουμε την αξία που της αναλογεί στη καινούργια δεκαετία που έρχεται”.
“Διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προσπαθούμε να ανατάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Προγραμματίζουμε και αναμένουμε η επόμενη χρονιά να φέρει την ανάταξη του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη μας, ώστε και οι πολίτες να διευκολυνθούν και η οικονομία της πόλης να ανασάνει”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Γιώργος Σκόδρας και πρόσθεσε: “Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα σε ένα γερασμένο στόλο. Ό,τι περνάει από το χέρι του προσωπικού του Οργανισμού γίνεται. Δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Αυτά θα αντιμετωπιστούν από την καινούργια χρονιά τόσο με την σύμβαση με τα ΚΤΕΛ όσο και με το διαγωνισμό με την μίσθωση των λεωφορείων”.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ευχήθηκε “καλή ρονιά” με λιγότερα ατυχήματα και ευχαρίστησε όλους τους τροχονόμους που μοχθούν καθημερινά στον δρόμο και είναι δίπλα στον πολίτη.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη καθημερινή προσφορά τους, τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους πεζούς, αποσκοπώντας στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση τους κατά τις μετακινήσεις τους. 

Σχετικές δημοσιεύσεις