Εξαφάνιζαν στοιχεία από «συμβόλαια θανάτου» – Έρευνα για αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που φέρεται να εξαφάνιζαν κρίσιμα στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα και ειδικότερα για τα «συμβόλαια θανάτου».

Πρόκειται για αξιωματικούς που σήμερα υπηρετούν σε άλλα πόστα σχετιζόμενα με εθνικά θέματα. Οι εν λόγω αξιωματικοί φέρεται ότι είχαν στην κατοχή τους για πολλά χρόνια τα κινητά θυμάτων που εμπλέκονταν στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα σε «συμβόλαια θανάτου» προκειμένου να μην ερευνηθούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αναφέρει ρεπορτάζ από τα Νέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ΕΛ.ΑΣ σε μία περίπτωση φέρεται ότι υπήρξε αφαίρεση όλων των δεδομένων και να έγινε η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό ενός αλλοδαπού που δολοφονήθηκε. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία διαπιστώθηκε εργαστηριακά όταν το κινητό του θύματος είχε ήδη κατασχεθεί από την .UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως τον περασμένο Απρίλιο υπήρξε σημαντική έγγραφη καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με παροχή σχετικών στοιχείων, ότι υπεύθυνοι κρίσιμης κεντρικής υπηρεσίας της Αστυνομίας διατηρούσαν για περίπου δύο χρόνια τα δύο κινητά 58χρονου πρώην αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί την 1η Μαΐου 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Εξαφάνιζαν κρίσιμα στοιχεία για συμβόλαια θανάτου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ φέρεται ότι είχε την περίοδο 2015-2018 ερευνώμενες διασυνδέσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

Από έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 (η οποία δημοσιοποιήθηκε το 2020) είχε προκύψει ότι συνεργάτες του αστυνομικού φρόντιζαν μέσω αυτών των επαφών να μη γίνονται (έναντι αμοιβής) αστυνομικοί έλεγχοι σε περίπου 1.000 παράνομα καζίνοοίκους ανοχής κ.λπ., με κύκλο συναλλαγών 1.000.000 μηνιαίως, πολλά από τα οποία δίνονταν σε ενστόλους σε κρίσιμα πόστα.

Σε σχετική αναφορά, που στάλθηκε προ 7μήνου στην ΕΛ.ΑΣ. οι εν λόγω αξιωματικοί έκρυψαν τα κινητά του πρώην αστυνομικού και δεν τα παρέδωσαν για εξέταση ως όφειλαν. Ο λόγος της ενέργειάς τους ήταν για να μην διαπιστωθούν οι επαφές του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ωστόσο τα συγκεκριμένα κινητά παρουσιάστηκαν ξαφνικά και εξετάστηκαν το 2020, όταν πολλοί από τους «συνεργάτες» του δολοφονηθέντος είχαν πλέον αποχωρήσει από τα πόστα τους.

Το δημοσίευμα γράφει πως η αναφορά για το παραπάνω στάλθηκε αμέσως από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ανατέθηκε σε δύο δικαστικούς λειτουργούς που ερευνούν ήδη τις σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με στελέχη των διωκτικών Αρχών. Πρόκειται για έρευνα που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας αφού ορισμένοι από αυτούς τους αστυνομικούς κατέχουν κρίσιμα και ευαίσθητα πόστα ακόμη και σήμερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις