Ευρωβουλευτής απελευθέρωσε.. περιστέρι μέσα στο ευρωκοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής εξήγησε πως η κίνησή του αφορούσε σε μία έκκληση για παγκόσμια ειρήνη. «Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι».

Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών μετά την απελευθέρωση του περιστεριού

Η κίνηση του ευρωβουλευτή προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα αλλά και αντιδράσεις από τους συναδέλφους του. Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο αψηφώντας τους κανόνες του. «Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό, κύριε;»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας Σλοβάκος ευρωβουλευτής ο οποίος ρώτησε τον κ. Ραντατσόφσκι, την ώρα που πετούσε το περιστέρι, «μπορείς και να το πιάσεις τώρα;»

«Ελπίζουμε το περιστέρι να είναι καλά», δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Οτγιέν, ένας εκ των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, που είπε ότι θα αναφέρει το συμβάν στην πρόεδρο της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σχετικές δημοσιεύσεις