Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στηρίζει το Διεθνές Συνέδριο Γούνας στην Καστοριά

Την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση που είχε η πρόταση-πρόσκληση για το Διεθνές Συνέδριο Γούνας, που θα συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, τον ερχόμενο Μάιο στην Καστοριά, εξέφρασε με δήλωσ;h του από τις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Διεθνές Συνέδριο Γούνας για να στηρίξουμε τον κλάδο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι «η  θετική ανταπόκριση που βρήκαμε εδώ στις Βρυξέλλες για την πρόσκληση που απευθύναμε μας ικανοποιεί και πιστεύομε ότι είναι  η πιο δυναμική απάντηση στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται διεθνώς κλάδος της γούνας τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της ελληνικής αποστολής και τις επαφές που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Γούνας (FUROPE), ενώ στο περιθώριο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις  των γουνοποιών με τους επικεφαλής των ομάδων των Ευρωβουλευτών από κάθε χώρα. Ο κ. Κοσμίδης, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  ότι υπήρξε αναλυτική ενημέρωση σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελληνική γουνοποιία και στον κλάδο παγκόσμια. 

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής οργάνωσης Γούνας FUROPE, να συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο που θα συνδιοργανώσει στην Καστοριά, τον Μάιο, η Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. 

Την ελληνική αποστολή πλαισίωσε η Μαρία Αντωνίου, υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη  και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Ευφροσύνη Ντιό. 

Σχετικές δημοσιεύσεις