Η Μαρίν Λεπέν στην Βουλγαρία

Οι ακροδεξιοί της Ευρώπης βρίσκονται στην εξουσία στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Πολωνία, ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν αύξηση εδρών στο ευρωκοινοβούλιο στα ακροδεξιάς κόμματα της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Στόχος τους είναι να συμπεριληφθούν στον αγώνα τους τα κόμματα που μοιράζονται κοινές αξίες μαζί τους, δήλωσε στο euronews η Μαρίν Λεπέν που ήταν παρούσα στην έναρξη της εκστρατείας ενός νέου κόμματος στη Βουλγαρία, της «Θέλησης» που ανήκει στο Κίνημα για μια Ευρώπη Εθνών και Ελευθερίας.

Μαρίν Λεπέν: Ο Εμανουέλ Μακρόν εισήγαγε τον εαυτό του στην Ευρώπη ως ηγέτη, αλλά το κίνημά του δεν πηγαίνει πουθενά, δεν συναντά κανέναν, δεν πηγαίνει πουθενά, ούτε καν γνωρίζουμε αν θα βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο.

Euronews: Θα ενταχθούν στην ομάδα σας το κόμμα του Βίκτορ ‘Ορμπαν ή το γερμανικό ΑfD;

Μαρίν Λεπέν: Δεν γνωρίζω θα δούμε, οπωσδήποτε είναι σίγουρο ότι υπερασπίζεται όπως και εμείς τη βούληση των εθνών να αποφασίζουν ποιος εισέρχεται στις χώρες, πιστεύω ότι η πιο σημαντική ελευθερία για ένα έθνος είναι ο έλεγχος των συνόρων του.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι είναι δύσκολο για τα ακροδεξιά κόμματα να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο Η Μαρίν Λεπέν θεωρεί σημαντικό σύμμαχό της τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Μαρίν Λεπέν: Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικής συνεργασίας, ο Ματέο είναι φίλος, είναι ένας πολύ πιστός άνδρας με μεγάλη βούληση και το έδειξε αυτό μέσα σε λίγους μήνες, ότι η πολιτική βούληση είναι το παν. Μέχρι σήμερα λέγαμε ότι είναι αδύνατον να ελέγξουμε την μετανάστευση, αυτός είπε ναι μπορούμε και το έκανε στην Ιταλία.

Από την Σόφια μεταδίδει η Φαίη Δουλγκέρη: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πιθανό να υπάρχει μια πολύ ισχυρότερη ακροδεξιά φωνή, κι αυτό δείχνει ότι το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν θα μπορεί πραγματικά να επηρεάζει την ευρωπαϊκή ατζέντα.

Σχετικές δημοσιεύσεις