Η πρώτη χώρα που καταργεί περιορισμούς στη κυκλοφορία και ανοίγει τα πάντα

Χθες το μικροσκοπικό κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου στα ιταλικά σύνορα κατέγραψε μηδέν θανάτους και μηδέν νέα κρούσματα κορονοϊού.

Οπότε κάνει το επόμενο βήμα: Καταργεί από απόψε την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, ενώ τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια από σήμερα μπορούν να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ωραρίου.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι όλοι οι ηλικιωμένοι (σε σύνολο 33.000 κατοίκων) έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid 19 και τώρα η όλη εκστρατεία επικεντρώνεται κυρίως στα άτομα κάτω των σαράντα ετών. Από σήμερα, στους εμβολιασθέντες θα αρχίσει να χορηγείται και ειδική βεβαίωση.
Παραμένει υποχρεωτική, πάντως, η χρήση μάσκας, ενώ απαγορεύονται οι συνωστισμοί.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές του Αγίου Μαρίνου εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των κλαμπ και ντίσκο που διαθέτουν ανοικτούς χώρους, για τη θερινή σεζόν.

Στους κατοίκους των ιταλικών περιφερειών Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια, που είναι, πλέον, «κίτρινη ζώνη» και συνορεύουν με το συγκεκριμένο «μικροσκοπικό» κράτος, επιτρέπεται να εισέρχονται στην επικράτειά του και να γευματίζουν ή να δειπνούν σε όλα τα εστιατόριά του.

Σχετικές δημοσιεύσεις