Ιατρικός “εμφύλιος”: Το εξώδικο Παγώνη σε Εξαδάκτυλο – Η δήλωση που άναψε φωτιές

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ στην κ. Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανήλθε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα προέδρων. Είναι θέμα θεσμών».

Εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, δέχθηκαν bulling από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έστειλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση ή όχι των ιδιωτικών γιατρών, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΙΝΑΠ και ένιωσαν ανεπιθύμητοι.

«Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ να διασπά τους γιατρούς τους νοσοκομειακούς και τους ιδιώτες. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απάντησε. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι ενώσεις και η ομοσπονδία που θα ελέγχαμε κάτι τέτοιο. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβούν τέτοια γεγονότα σε νοσοκομεία. Μας προσβάλλει σαν Ένωση, πρόσβαλλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη στην ΕΙΝΑΠ», τόνισε.

Η κ. Παγώνη, χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» το περιστατικό μη ενοικίασης σπιτιού που κατήγγειλε εργαζόμενη σε νοσοκομείο, επειδή οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβόντουσαν μην φέρει τον ιό. «Είναι ντροπή. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δίνουν μάχη κάθε μέρα για να σωθούν οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Εξαδάκτυλος: Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Εξαδάκτυλος στο GRTimes.gr εννοώντας τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αναφερόμενος στο εξώδικο της κ. Παγώνη, τονίζει ότι δεν ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

Παγώνη: Για να κάνει τέτοιες δηλώσεις, μάλλον θεωρεί το θέμα σημαντικό, όχι ασήμαντο

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη, μιλώντας στο GRTimes.gr αναφέρει: «Ο κ. Εξαδάκτυλος θεωρεί το γεγονός ασήμαντο; Όταν κάνει δηλώσεις για τέτοια ζητήματα, μάλλον τα θεωρεί σημαντικά! Δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα προέδρων. Είναι θέμα θεσμών».

Η κ. Παγώνη, τονίζει ότι: «δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να διχάζει. Εμείς ψάξαμε το ζήτημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το εξετάσουμε, διότι δεν θα επιτρέπαμε ποτέ οι συνάδελφοι μεταξύ τους να βιώνουν μπούλινγκ, ειδικά σε μία τέτοια συγκυρία. Δεν επιβεβαιώσαμε ποτέ κάτι τέτοιο».

Η πρόεδρος διευκρινίζει ότι η ΕΙΝΑΠ ζήτησε από τον κ. Εξαδάκτυλο να καταθέσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις καταγγελίες του και συγκεκριμένα ποια ήταν τα νοσοκομεία στα οποία σημειώθηκαν περιστατικά εκφοβισμού στους γιατρούς, ωστόσο, έχουν περάσει περίπου 15 ημέρες και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

«Δε μπορεί να λέει ότι θα μετρηθεί μαζί μας. Σε τι να μετρηθούμε; Ήταν λάθος του να κάνει τέτοιες καταγγελίες και να μην καταθέτει πειστήρια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι δηλώνουμε», τονίζει κλείνοντας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις