Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου»

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στις επτά περιφερειακές ενότητες.

Η προμήθεια για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια της Περιφέρειας και αφορά σε 55 διαφορετικά είδη και σε συνολικά 111 μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων μαγνητικό τομογράφο, αναπνευστήρες ΜΕΘ, μόνιτορ παρακολούθησης βαρέως πασχόντων ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, χειρουργικές και ορθοπεδικές τράπεζες, μηχανήματα εξωσωματικής κυκλοφορίας, πλυντήρια, σκιαλυτικές λυχνίες led με δορυφόρους, ψηφιακούς επεξεργαστές, ιννοπτικά βρογχοσκόπια, ενδοσκοπικό πύργο για επεμβάσεις στην καρδιά, χειρουργικά μικροσκόπια, εξοπλισμό ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής, φορητά συστήματα πολύ-υπνογραφίας, πλήρες εργοσπιρόμετρο, συστήματα βρογχοσκόπησης, εγκεφαλογράφο, ηλεκτρομυογράφο κ.α.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια ολοκληρώνει σταδιακά το μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας ενώ ανέφερε ότι «με ευρωπαϊκούς πόρους 7,7 εκ. ευρώ εξοπλίζονται διαφορετικές κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου «Παπανικολάου», που πλέον θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Σχετικές δημοσιεύσεις