Ινδία – Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τη χώρα

Λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που η Κίνα έριξε το «μπαλάκι» στην Ινδία, ισχυριζόμενη ότι μέσω μολυσμένου νερού άρχισε απ’ εκεί η διασπορά του κορωνοϊού. Μπορεί οι ισχυρισμοί της Κίνας να μην αντιμετωπίστηκαν ως βάσιμοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ωστόσο μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τη νότια Ινδία, με τουλάχιστον έναν άνθρωπο να έχει πεθάνει και 200 να νοσηλεύονται.

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου, γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα της. Όσοι μολύνθηκαν από την ασθένεια παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης.

Ασθενής 45 ετών που νοσηλεύτηκε παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας, ενώ υπέφερε και από ναυτίες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, με τους αρμόδιους αξιωματούχους να ερευνούν την αιτία πίσω από την ασθένεια που διαδόθηκε από το Ελούρου.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο δράμα που βιώνει η πολυπληθής Ινδία με τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 παγκοσμίως.

O υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστήρια πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν προκλήθηκε από μολυσμένο νερό ούτε από ατμοσφαιρική ρύπανση.

Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από τη μεριά του, στην εφημερίδα Indian Express ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό ύστερα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.

«Ορισμένοι λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», συμπλήρωσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις