Ιταλός μαφιόζος παραχώρησε στο κράτος τεχνητό νησί στο Ντουμπάι για να μειωθεί η ποινή του

Σε μια εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά προς την κυβέρνηση της χώρας του προχώρησε Ιταλός έμπορος ναρκωτικών με την ελπίδα να μειωθεί η βαριά ποινή με την οποία ήταν αντιμέτωπος.

Ο Ραφαέλε Ιμπεριάλε παραχώρησε ένα τεχνητό νησί που κατείχε στα ανοιχτά του Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια δίκης στη Νάπολη. Μεταξύ των 20 κατηγορουμένων είναι και ο Ιμπέριαλε, διαβόητος διακινητής ναρκωτικών της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας.

Ο Ιμπεριάλε, που καταζητούνταν πέντε χρόνια, συνελήφθη στο Ντουμπάι τον Αύγουστο του 2021 και εκδόθηκε στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2022. Είχε αγοράσει το νησί «Ταιβάν» κατά τη διάρκεια της περιόδου που κρυβόταν. Η αξία του νησιού εκτιμάται σε 60-80 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέρος τεχνητού αρχιπελάγους που ονομάζεται «Κόσμος» και έχει το σχήμα του χάρτη της υφηλίου.

Ο Ιμπεριάλε, που αντιμετωπίζει κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών, προσπαθεί να επιδείξει την προθυμία του να συνεργαστεί με τις αρχές για να έχει μειωμένη ποινή, γράφει ο Guardian. Πιστεύεται ότι ήταν αρχηγός μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών, μαζί με τον άλλοτε πιο καταζητούμενο εγκληματία της Ολλανδίας, τον Ριντουάν Ταγκί, τον Ιρλανδό αρχηγό συμμορίας Ντάνιελ Κίναχαν και τον Βόσνιο διακινητή ναρκωτικών Εντίν Γκατσάνιν. Ο Κίναχαν, ο πατέρας του και ο αδελφός του εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι η ομάδα του Ιμπεριάλε είναι ένα από τα 50 μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο με ειδίκευση στην κοκαΐνη του Περού.

Ο Ιμπεριάλε ζούσε πολυτελώς στο Ντουμπάι ξοδεύοντας 400.000 ευρώ τον μήνα για αυτό. Είχε το παρατσούκλι «αφεντικό Βαν Γκογκ» επειδή είχε στην κατοχή του δύο πολύτιμους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου, που είχαν κλαπεί στις 7 Δεκεμβρίου 2002. Για να αποδείξει μάλιστα την προθυμία του να γίνει πληροφοριοδότης για τη Μαφία, ο Ιμπεριάλε επέστρεψε και τους πίνακες στις ιταλικές αρχές.

Σχετικές δημοσιεύσεις