Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με την Άνγκελα Μέρκελ

Είναι προφανές πως η καγκελάριος της Γερμανίας αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για δεύτερη φορά σε 15 ημέρες η Άνγκελα Μέρκελ κατελήφθη από τρόμο σε συνάντησή της με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Όπως και την προηγούμενη φορά, κατά την υποδοχή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ, η Γερμανίδα καγκελάριος σε όρθια θέση άρχισε να τρέμει και επιχειρούσε επί ώρα να ελέγξει τις κινήσεις των χεριών της.

Η Μέρκελ, 64 ετών, παρευρισκόταν στην τελετή αποχώρησης της υπουργού Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία εγκαταλείπει τη θέση της για να αναλάβει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή στο Κοινοβούλιο, όταν οι κάμερες την κατέγραψαν να τρέμει. 
Την προηγούμενη φορά οι υπηρεσίες της καγκελαρίας προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ισχυριζόμενες πως η καγκελάριος υπέστη σοκ από αφυδάτωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση της καγκελαρίας για το δεύτερο αυτό συμβάν. Είναι φυσικό να προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας πολιτικού, η οποία εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας της. Εξηγήσεις του τύπου «σοκ από αφυδάτωση κ.τ.λ.» δεν είναι δυνατόν να εκληφθούν στα σοβαρά, σημειώνουν αναλυτές σε διάφορα ΜΜΕ. Από την άλλη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξάγει κάποιος συμπεράσματα -έστω κι αν είναι ειδικός- μόνο και μόνο από μία δημόσια εικόνα ή ένα βίντεο. Είναι προφανές πως η καγκελαρία στο Βερολίνο υποχρεούται να δώσει στη δημοσιότητα πλήρη ιατρική έκθεση για την κατάσταση της Άνγκελα Μέρκελ, ως είθισται. 

Σχετικές δημοσιεύσεις