Κατεπείγον έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για έκτακτα μέτρα μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα (ΦΩΤΟ)

Κατεπείγον έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για έκτακτα μέτρα μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα (ΦΩΤΟ)Tο κατεπείγον έγγραφο για έκτακτα μέτρα ασφάλειας και επιτήρηση των εξουσιαστών που έστειλε η ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέααποκαλύπτει η εφημερίδα «τα Νέα».

Όπως αναφέρει στο σημερινό της δημοσίευμα, στο έγγραφο αυτό, με το φόβο να υπάρξει «ανταποδοτική» επίθεση κατά αστυνομικού στόχου λόγω της μείωσης της ποινής του Επαμεινώνδα Κορκονέα και της αποφυλάκισής του, καταγράφεται η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για καταδρομική ή ένοπλη επίθεση αλλά και η προσπάθεια να επιτηρούνται διαρκώς οι ομάδες αντιεξουσιαστών.

«Να εντατικοποιήσετε τα μέτρα αυξημένης και ανελλιπούς επιτήρησης χώρων(στέκια, καταλήψεις) όπου συναθροίζονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ιδιαίτερη προσοχή και ένταση. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή για την αποφυγή έκνομων ενεργειών από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μεταξύ άλλων επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και οχημάτων, ενώ προς επίτευξη του σκοπού αυτού να εκδηλωθεί και οποιοδήποτε, κατά την κρίση σας, έκτακτο μέτρο για την επαύξηση του βαθμού ασφαλείας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναφέρει μάλιστα ότι «οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην παρακολούθηση των αντιεξουσιαστών να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας τους καθώς και την υποχρέωσή τους να αναφέρουν άμεσα κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψη τους (συναθροιζόμενα άτομα, καταδρομικές επιθέσεις, παρεμβάσεις, πρόκληση φθορών, μετακινήσεις ομάδων κ.α). Ακόμη ζητείται η ανάπτυξη δικτύου πληροφοριών για πρόληψη τέτοιου είδους επιθέσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις