Κινητοποιήσεις σωματείων για εργασιακά, υγεία στη Θεσσαλονίκη

Συμβολικές κινητοποιήσεις για τα εργασιακά και για τη δημόσια υγεία – με τήρηση των αποστάσεων και με χρήση μασκών προφύλαξης από τον κορονοϊό – πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της απεργίας, σωματεία, από διάφορους χώρους δουλειάς, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Στις 10.30 πμ, σωματεία από το χώρο της υγείας, των κλάδων των τροφίμων και ποτών, του επισιτισμού και του τουρισμού, κ.α. πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, έξω από το ΥΜΑΘ, ζητώντας ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους μαζικούς χώρους δουλειάς και μαζικά τεστ, απόσυρση των νέων ρυθμίσεων για τα εργασιακά, μεγαλύτερη κάλυψη των ανέργων και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Νωρίτερα, το πρωί, σωματεία από το χώρο της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», με αιχμή τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και ζήτησαν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας και ενίσχυση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με το άνοιγμα των σχολείων.
Το πρωί, έγιναν συμβολικές συγκεντρώσεις  υγειονομικών στα προαύλια και άλλων νοσοκομείων της πόλης.
Επίσης, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό, μέλη του ΣΕΤΕΠΕ, για εργασιακά θέματα και ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Σχετικές δημοσιεύσεις