Κρατούσαν ομήρους και ζητούσαν λύτρα – Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη

Κρατούσαν ομήρους και ζητούσαν λύτρα - Αστυνομική επιχείρηση στη ΘεσσαλονίκηΣυνελήφθησαν τέσσερα που κρατούσαν παράνομα δύο αλλοδαπούς.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 22, 30, 23 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση. Η υπόθεση ήρθε στο ''φως'' την Κυριακή, όταν αλλοδαπός κατήγγειλε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ότι οικείο του πρόσωπο έχει απαχθεί από ομοεθνείς του και κρατείται στην περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, συγγενείς του απαχθέντα είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, πλην όμως οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ο 22χρονος και ο 30χρονος προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν και συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής τους δύο 23χρονους, οι οποίοι θα μετέφεραν τον παθόντα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίσθηκε και δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαχθεί. Από την προανάκριση που διενήργησε η προαναφερόμενη Υπηρεσία, προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς τους κρατούσαν παρά τη θέλησή τούς τους δύο αλλοδαπούς σε δασική περιοχή της Κομοτηνής και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Σχετικές δημοσιεύσεις