Κρεμμύδι – Το φάρμακο του χειμώνα

Το κρεμμύδι είναι ένα αγαπημένο λαχανικό που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Πολλαπλές μελέτες έχουν διαπιστώσει τα πολλά οφέλη για την υγεία. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την υγεία της καρδιάς σας, η προσθήκη κρεμμυδιών στη διατροφή σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, σούπες, σάλτσες και ψητά, λέει η κλινική διατροφολόγος, Sydney Greene, MS, RD.

Η ενσωμάτωση των φρέσκων κρεμμυδιών στη χειμερινή σας διατροφή μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας όταν κάνει κρύο, λέει η Greene.

Φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου

Το κρεμμύδι αποτελεί, επίσης, μια πολύ καλή πηγή χρωμίου. Από κλινικές έρευνες σε διαβητικούς, που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, όπως στο «Diabetes & Metabolism», διαπιστώθηκε ότι το χρώμιο έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να μειώνει την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα.

Αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα

Τα κρεμμύδια θεωρούνται φυσικοί αντιπηκτικοί παράγοντες. Το θείο που περιέχεται σε αυτά, μπορεί να καταστείλει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους στο αίμα.

Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων των τροφίμων (USDA), τα κρεμμύδια είναι μια πάρα πολύ καλή διατροφική επιλογή για λήψη βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα, μισό φλιτζάνι φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα περιέχουν 5,9 mg βιταμίνης C. Αυτό είναι το 10% της ημερήσιας πρόσληψης!

Πηγή: healthstories.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις