Κρι Κρι – Δεύτερη θέση στην αγορά παγωτού με μερίδιο 15%

Η ανοδική πορεία της Κρι Κρι και το 2019 στην αγορά παγωτού επιβεβαιώνεται με το καλύτερο τρόπο, καθώς ήδη τα σήματα της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας έχουν αναρριχηθεί φέτος στην 2η θέση με στόχο την 1η θέση όπως έχει θέσει ως στόχο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Τσινάβος. Μάλιστα οι εξαγωγές της Κρι Κρι στο κλάδο του παγωτού την τρέχουσα χρήση ξεπερνούν το 30% επί του συνολικού τζίρου…

Για το παγωτό η εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει δυναμικότερη έξοδο στα Βαλκάνια και την Κύπρο, όπου ήδη διαθέτει τα επώνυμα παγωτά της σε 5.000 σημεία πωλήσεων, με καινοτόμα παγωτά private label, ενώ η συνεργασία της με την ALDI UK οδήγησε στον διπλασιασμό των εξαγωγών παγωτού, γεγονός που σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι οι δύο μεγάλοι ευρωπαίοι παραγωγοί δεν καλύπτουν το 50% μιας αγοράς 18 δισ. που θέλει private label, οδηγεί όπως σημειώνει ο κ. Τσινάβος την Κρι Κρι σε νέες επενδύσεις και στο παγωτό.

Γι’ αυτό ακριβώς και περίπου το ένα τρίτο του νέου επενδυτικού της προγράμματος αφορά τον τομέα του παγωτού και θα δημιουργηθούν δύο νέες γραμμές παραγωγής γιαουρτιού και μία νέα γραμμή παραγωγής παγωτού. Εντός Ελλάδας η εταιρεία διαθέτει τα παγωτά της σε περίπου 15.000 σημεία πωλήσεων.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει φέτος την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος τριετούς διάρκειας συνολικής αξίας 27 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω νέο επενδυτικό πρόγραμμα  αφορά την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, για εκσυγχρονισμούς, για αντικαταστάσεις εξοπλισμών και για αξιοποίηση βιοαερίου, νέες αποθήκες κ.ά., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα τόσο του γιαουρτιού όσο και του παγωτού, για το οποίο υπάρχει πλέον αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό.

Στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2019, στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, οι πωλήσεις της Kρι Κρι εμφανίζουν αύξηση +6,9%, ξεπερνώντας τα €9,8 εκ. Η επίδοση αυτή, είναι αποτέλεσμα, κυρίως, της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς των γιαουρτιών Kρι Κρι  πλέον της 1 ποσοστιαίας μονάδας, που διαμορφώνεται, πλέον, σε 16,6% σε όγκο, σε συνδυασμό με την άνοδο (+3,3%) της αξίας της συνολικής αγοράς [στοιχεία IRI Μαρ. 2019].

Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση +43,5%. Οι υφιστάμενες κύριες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική, ενώ περιφερειακές αγορές (όπως της Ιρλανδίας και της Σουηδίας) συνεισφέρουν επικουρικά στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις