Λευτέρης Αβραμάκης – «Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν πέσει σημαντικά ενώ στην Ελλάδα διατηρούνται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα οι τιμές των καυσίμων;»

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες οι διεθνείς τιμές πετρελαίου είναι κάτω από τα 75$ το βαρέλι (brent) ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου βρίσκεται πέριξ των 65$/βαρέλι, στην πιο χαμηλή δηλαδή διατίμηση των τελευταίων 15 μηνών.

Το ίδιο διάστημα η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,910€/λίτρο ενώ του diesel στα  1,710€/λίτρο, με μικρές διακυμάνσεις. Οι τιμές αυτές παραπέμπουν σε διεθνείς τιμές πετρελαίου άνω των 90$/βαρέλι.

Η πραγματικότητα αυτή δεν φαίνεται να κινητοποιεί καμία αρμόδια υπηρεσία ούτε βέβαια την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης που βρίσκεται απασχολημένος σε άλλα προφανώς ζητήματα.

Λόγος βέβαια δεν γίνεται για τον πρωθυπουργό που θα μπορούσε να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να κάνουν κάτι. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτα από το ότι γίνεται στην Ελλάδα. Είναι επίσης γνωστό ότι τα μεγάλα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με «ευτελή» ζητήματα όπως αυτό της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, ιδίως τώρα που προετοιμάζονται για να διατυμπανίσουν την μεγάλη επιτυχία που θα έχει το market pass.

Σε αυτές τις συνθήκες της υπερβολικής ακρίβειας, η αδιαφορία της κυβέρνησης επιτρέπει σε κάποιους να αισχροκερδούν φτωχοποιώντας όλο και περισσότερο τον ελληνικό λαό.

Η ελληνική κυβέρνηση που επικαλείται άγνοια σε κάθε ζήτημα και πρόβλημα του ελληνικού λαού, αποδεικνύεται επικίνδυνη καθώς λειτουργεί ως καταλύτης υπέρ της αισχροκέρδειας του καρτέλ των καυσίμων και κάθε άλλου ολιγοπωλείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις