Μία καρδιά από βιοδιασπώμενα μπαλόνια στα ρεκόρ Γκίνες

Μία καρδιά από βιοδιασπώμενα μπαλόνια που κρατούσαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος “Casa Sperantei” κατάφερε να ενταχθεί στα ρεκόρ Γκίνες.
Το ρεκόρ, όπως μετέδωσαν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Guinness World Records, τον διαιτητή Victor Fenes, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Κονστάντζα και διαπίστωσε ότι πληρούνται όλες οι προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που ορίζει ότι οι εθελοντές πρέπει να κρατούν τα μπαλόνια από βιοδιασπώμενα υλικά πάνω από το κεφάλι τους τουλάχιστον ένα λεπτό.
Το “μωσαϊκό” με τα βιοδιασπώμενα μπαλόνια που σχηματίστηκε από 268 εθελοντές και είχε το σχήμα καρδιάς, ήταν το σύμβολο της αφοσίωσης του ιδρύματος το οποίο εδώ και 27 χρόνια παρέχει φροντίδα, δήλωσε η εκπρόσωπός του Πατρίσια Πουσίλα. “Η πρόθεσή μας ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη συνέχισης του έργου μας και η έκφραση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με ανίατες ασθένειες” τόνισε.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ίδρυμα περιλαμβάνουν, επίσης, συμμετοχή στον ορεινό μαραθώνιο “Transfagarasan”, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και στο διεθνή μαραθώνιο του Βουκουρεστίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Οκτωβρίου. 
Το άσυλο “Casa Sperantei”, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1992 στο Μπράσοφ και εισήγαγε την έννοια της παρηγορητικής φροντίδας στη Ρουμανία, είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα στη χώρα που προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες αυτού του είδους.
Το ίδρυμα διαθέτει δύο νοσοκομεία με ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στο Μπράσοφ και το Βουκουρέστι, κινητές ομάδες σε τέσσερις πόλεις, έξι δομές για παρηγορητική φροντίδα και εκπαίδευση και πάνω από 100 κρεβάτια για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συναφείς δραστηριότητες με ανίατες ασθένειες.
“Σε 27 χρόνια το ίδρυμα προσέφερε φροντίδα και ελπίδα για πάνω από 30.000 παιδιά και ενήλικες με ανίατες ασθένειες, καθώς και για τις οικογένειές τους” πρόσθεσε η κ. Πουσίλα.

Σχετικές δημοσιεύσεις