Με την ενότητα για έργα υποδομών έπεσε η αυλαία του 5ου Thessaloniki Summit

Κεφάλαια ύψους 700 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών, δύναται να διαθέσει την περίοδο 2021-2022 η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου «Παρευξείνια», επισήμανε ο επικεφαλής της Ντμίτρι Πάνκιν στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην τελευταία ενότητα του 5ου Thessaloniki Summit που διοργάνωσε διαδικτυακά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Υπογραμμίζοντας ότι το θέμα των υποδομών αποτελεί δύσκολο ζήτημα για διάλογο, ο κ.Πάνκιν σημείωσε ότι για να πάρει πράσινο φως ένα σχετικό επενδυτικό σχέδιο, θα πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένο και να έχει καταρτιστεί αξιολογώντας και τις κοινωνικές παραμέτρους, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι εάν πρόκειται για σχετικά project σε σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα ανάληψης ρίσκου.

Ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση των συναλλαγών και μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτήρισε τα έργα υποδομών ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Franco Nicola Cupolo, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της Μεσογείου στην μετακίνηση της παγκόσμιας οικονομίας από τον Νότο στο Βορρά. Αναφέρθηκε στις επενδύσεις ύψους άνω των 260 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την επόμενη πενταετία και αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΟΛΘ Α.Ε.στους διαγωνισμούς για τους λιμένες της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, τόνισε ότι με ισχυρούς δεσμούς μπορεί να εξυπηρετηθεί πιο αποτελεσματικά η παγκόσμια οικονομία. Επανέλαβε δε, ότι η ΟΛΘ Α.Ε. δεν ανταγωνίζεται το λιμάνι του Πειραιά, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι «η παγκόσμια αγορά είναι τεράστια».

Την σταθερή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για αναβάθμιση των υποδομών της χώρας – μεταξύ άλλων οδικών και σιδηροδρομικών – επανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, θέτοντας επί τάπητος όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης ή και υλοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ανέφερε το μετρό, τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, συνδέσεις περιοχών και πόλεων με την Εγνατία Οδό και γνωστοποίησε ότι στο τέλος του 2020, θα είναι έτοιμη και η μελέτη για το οδικό τμήμα Πολύγυρος -Ουρανούπολη στην Χαλκιδική.

Σχετικές δημοσιεύσεις