Με 16.910.000 ευρώ ενισχύονται οι δήμοι της χώρας

Χρήματα για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δήμους για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που διενεργούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Όσον αφορά στην ακριτική μας Ελλάδα στον Έβρο, 268.600 ευρώ θα διατεθούν στους δήμους του νομού. Ανακλυτικότερα 76.600 ευρώ αντιστοιχούν στον δήμο Σουφλίου, στον δήμο Αλεξανδρούπολης 64.000 ευρώ, στον δήμο Ορεστιάδας 61.000 ευρώ, στον δήμο Διδυμοτείχου 39.000 ευρώ και στον δήμο Σαμοθράκης 28.000 ευρώ.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών-πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων, αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σχετικές δημοσιεύσεις