Μην βλέπετε πορνό στό κινητό σας – Υπάρχει σοβαρός λόγος!

Μην βλέπετε ποpνό στό κινητό σας - Υπάρχει σοβαρός λόγος!Σύμφωνα με μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες παγκοσμίως με ποpνογραφικό υλικό, το Pοrnhυb, δεν είναι και τόσο ασφαλές να βλέπουμε ερωτικέs ταινίες από το κινητό μας.

Δεν είναι κρυφό ότι μια από τις ιστοσελίδες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως είναι το Pοrnhυb, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η ιστοσελίδα ποpνογραφικού υλικού απαρίθμησε 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις μόνο για το 2019, που ισοδυναμεί περίπου με 115 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα.

Άρα καταλαβαίνετε ότι το PornHυb κατατάσσεται στις πρώτες προτιμήσεις των ενηλίκων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιστοσελίδες παρόμοιου περιεχομένου έχουν επίσης πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό ωστόσο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι ιστοσελίδες ποpνογραφικού υλικού αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσουν κακόβουλα λογισμικά.

Συγκεκριμένα η εταιρία Wandera, που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας σε κινητές συσκευές, πρόσφατα εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι χρήστες που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό μέσω ενός smartphone, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κακόβουλα λογισμικά, καθώς τα κινητά, ειδικά αυτά που έχουν λειτουργικό σύστημα Android, δεν έχουν τις ίδιες παραμέτρους ασφαλείας με ένα desktop ή ένα laptop.

Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης μια έρευνα σχετικά με την βιομηχανία ποpνό στο διαδίκτυο και διαπίστωσε ότι 40 από τους 50 κορυφαίους ιστότοπους για ενήλικες, ήταν ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι oι χρήστες που τους επισκέπτονται από το κινητό τους είναι ευκολότεροι στόχοι για τους hackers.

Πόσοι όμως είναι οι άνθρωποι που παρακολουθούν πορνό στο smartphone τους;

Η Wandera μελέτησε 100.000 επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι 350 άτομα χρησιμοποιούν τις επαγγελματικές του συσκευές για να βλέπουν ποpνό, με τους περισσότερους να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες αυτές κυρίως την Παρασκευή.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει προσέχετε που κάνετε κλικ με το κινητό σας, γιατί δεν είστε τόσο ασφαλείς όσο νομίζετε…

Σχετικές δημοσιεύσεις