Μητσοτάκης: Όχι προσλήψεις στο Δημόσιο -«Άκυρη» η ανανέωση συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων

Με τις φράσεις «όχι προσλήψεις στο Δημόσιο» και «κλείνω την πόρτα στην παραβατικότητα και στις προσλήψεις από το παράθυρο», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα την όποια συζήτηση για ανανέωση των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του δημοσίου που είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, αφήνοντας, στη δευτερολογία «παράθυρο» μόνο για νέο πρόγραμμα. 

Δεν μπορεί να υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ούτε ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως ήταν μία συμφωνία αλήθειας που είχε κάνει η κυβέρνηση προεκλογικά.

«Αυτή τη συμφωνία αλήθεια τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» κατέληξε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «μπόρεσε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα να χωρέσει τριπλάσια ψέματα και ανακρίβειες, παρουσίασε στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας».

«Πολλά από τα στοιχεία που επικαλούνται τα κόμματα θα αποδείξω πως είναι ψεύτικα και παραπλανητικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας, όπως είπε, έξι ψέματα.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκριτικά λέει η αξιωματική αντιπολίτευση για απολύσεις, αντίθετα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και είναι 65.718 περισσότεροι από πέρσι.

«Λένε πως χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της μερικής απασχόλησης. Όμως φέτος έχουμε περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους, σε σχέση με πέρσι» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις τόνισε: «Επιμένουν πως δήθεν επί δικής μας θητείας καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η αλήθεια είναι πως εξαίρεση προβλέπεται μόνο εάν το αποφασίσουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι να σώσουν μία επιχείρηση. Ο κανόνας ισχύει παντού, απόδειξη η συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο για τους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις