Μυτιλήνη: Επτά νεκροί σε ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Αρχισαν πάλι οι μεταναστευτικες ροες στα Ελληνικά νησια,οι έμποροι συνεχίζουν κανονικα τις παράνομες δραστηριότητές τους.Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Λιμενικό Σώμα μετά από πληροφορίες για ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Λέσβου.

Συγκεκριμένα ο θάλαμος επιχειρήσεων του λιμενικού ενημερώθηκε στις 7 το πρωί της Τρίτης για την εκτροπή λέμβου ανοικτά των Παμφύλων περίπου 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

O απολογισμός από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες είναι 7 νεκροί, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα κορίτσια, 4 γυναίκες και ένας άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διασωθεί 57 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αυτή την στιγμή έρευνα πραγματοποιούν δύο σκάφη του Λιμενικού , ένα ναυαγοσωστικό, ένα σκάφος του Frontex, ένα σκάφος τη ελληνικής ομάδας διάσωσης κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Σε νεότερη ενημέρωση και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το ναυάγιο προκλήθηκε όταν η πλαστική βάρκα με τα 64 άτομα  δίπλωσε λόγω του βάρους με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.Φυσικα είναι γνωστή η μέθοδος και οι εντολές να βυθίζονται τα σκάφη όταν πλησιάζουν τις ακτές ώστε να επεμβαίνει η λιμενική υπηρεσία για διάσωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις