Ομόφυλα ζευγάρια – Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα και ευλογία των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, οργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, για το προωθούμενο νομοσχέδιο θεσμοθέτησης «γάμου» ομοφυλοφίλων.

θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 4:00 μ.μ.

Ομιλητές θα είναι:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, που θα αναπτύξει το θέμα « Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν».

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης θα ομιλήσει με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;»

Και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, που θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού).Ώρα ευθύνης για όλους | Κυριακή 11.02.24 στις 4.00 μ.μ. | Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Θα υπάρξει εκπροσώπηση και χαιρετισμός και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Θεωρούμε, ότι το νομοσχέδιο αυτό βάζει βόμβα στα θεμέλια του ιερού θεσμού της οικογένειας, όπως παραστατικά εξέθεσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας με το πρόσφατο κείμενό της, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, καθώς και εξέχοντες φορείς της ιατρικής, εκπαιδευτικής και γενικότερα επιστημονικής κοινότητας.

Στην κρίσιμη αυτή ώρα ευθύνης, είναι καθήκον όσων ανησυχούν και νοιάζονται για το μέλλον της πατρίδας μας, να δώσουν ένα δυναμικό μήνυμα αντίστασης και διαφωνίας σε όσους αποφασίζουν ενάντια στα ιερά και τα όσια, στις παραδόσεις και στα ήθη του τόπου μας.

Καλούμαστε όλοι, υπό την σκέπη της Εκκλησίας, να απαιτήσουμε από τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, να σεβαστούν τη θέληση του λαού και να καταψηφίσουν το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις