Ο σκοπός της υποψηφιότητάς μου, ως υποψήφιος Βουλευτής Ν. Σερρών με το « ΜέΡΑ25» του Γ. Βαρουφάκη

Μετά από πολλά χρόνια πάλης, σε πολλά ζητήματα του Νομού μας, όπως: ΧΥΤΑ Σερρών, διόδια, προστασία σε δανειολήπτες (νόμος 3869/2010) με έκδοση πάμπολλων δικαστικών αποφάσεων όπου δικαιωθήκαμε, προστασία της λίμνης Κερκίνης, ανάδειξη του μνημείου στο λόφο ΚΑΣΤΑ κλπ., με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Νομός Σερρών αν και είναι πρώτος σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, είναι τελευταίος στην ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έχει ΕΞΗΓΗΣΗ.

Και η εξήγηση πριν απ’ όλα είναι ότι, γενικά το πολιτικό προσωπικό και δει οι Βουλευτές του Νομού μας, δεν στάθηκαν διαχρονικά στο ύψος τους (πλην ελαχίστων περιπτώσεων), όπως αρμόζει για το μεγάλο μας Νομό. Δηλαδή, κάθε ένας Βουλευτής, με του που έβγαινε, ξεχνούσε «αμέσως» τον λαό που τον ψήφιζε, το λόγο που τον ψήφισε και εκλέχθηκε, και η υπόθεση του Νομού μας γινόταν τελικά το προσωπικό όφελός του και μόνο αυτό! Τα παραδείγματα εκατοντάδες, πως το μόνο που έκαναν ήταν να κοιτάξουν την «πάρτη τους» ενώ το Σερραϊκό λαό τον ξεχνούσαν μετά τις εκλογές.

Δείτε σας παρακαλώ, κατ’ αρχάς, το δημογραφικό πρόβλημα. Σε τι επίπεδα πληθυσμού έφτασε ο νομός μας. Από 240.000 χιλιάδες κατοίκους που είχε το 2001, σε 170.000 χιλιάδες κατοίκους το 2011 και τώρα με την καταμέτρηση του 2021 προβλέπεται να είναι κάτω από 150.000 χιλιάδες!! Και πολλούς λέω.. Δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση, φταίνε και οι πολιτικές που εφαρμόζονται.

Δείτε πως εγκαταλείφθηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες στη μοίρα τους, σε ένα νομό αποκλειστικά γεωργοκτηνοτροφικό. Πού είναι η ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης, του ΚΑΣΤΑ, ο ορεινός όγκος – Ιαματικά νερά Σιδηροκάστρου, Αγκίστρου – Μπέλες; Τα Ιαματικά λουτρά των Θερμών της Νιγρίτας και του ορεινού του όγκου – Λαϊλίας. Όλα είναι στάσιμα. Οι Σερραίοι κατά χιλιάδες μεταναστεύουν (περισσότεροι από κάθε άλλο νομό στην Ελλάδα), τα χωριά και οι πόλεις αδειάζουν. Αυτό σημαίνει παρακμή και καμία τόνωση ανάπτυξης. Γερασμένη κοινωνία. Αυτό είναι ένα μείγμα καθ’ όλα τοξικό για το μέλλον μας.

Ποιος παίρνει κάποια απόφαση ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση; ΟΥΔΕΙΣ! Οι Βουλευτές απολαμβάνουν τα προνόμια τους!, παραμυθιάζοντας τον εαυτό τους και μετά εμάς ότι είναι κάτι το «ξεχωριστό»!. Σαπίλα. Βέβαια, ξεχνούν κάθε έννοια αξιοκρατίας και το μόνο που κάνουν είναι να βολεύουν μόνο κάτι ελάχιστους, πολύ δικούς τους, και τους υπόλοιπους στο «παραμύθι!!». Και βέβαια, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, εξαπολύονται προς τους πολίτες χτυπώντας τους στην πλάτη, δήθεν πως τους θυμήθηκαν! Ξανά ψέματα και πάει λέγοντας….

Στο τέλος, μαραζώνει ο τόπος μας, φτωχαίνει, μικραίνει… ενώ αυτοί, κατά παράδοξο τρόπο, είναι πολυάσχολοι!! Τους τρώει η Αθήνα. Γιατί συν της άλλης είναι και «επαρχιώτες». Τα σαλόνια της Αθήνας είναι βλέπεις γυαλιστερά.. ποιος θα σκεφτεί τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους υπαλλήλους κλπ. Αυτοί νοιώθουν μεγάλοι και τρανοί!!

Βέβαια, στο Νομό μας έχουμε και τα λεγόμενα τζάκια!!  Αυτοί που ζουν στην Αθήνα, με σπουδές μυρωδάτες στο Λονδίνο! κλπ, που έχουν ένα κληρονομικό όνομα, και κάθε τετραετία μας κάνουν τη «χάρη» και έρχονται κάποιες μέρες για να επισκεφθούν τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι τους επευφημούν για το τεράστιο έργο που έχουν προσφέρει στο Νομό μας, στο να είναι ο τελευταίος στην ανάπτυξη!! 

Νομίζω, πως ήρθε η ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή στο Νομό μας. Πρέπει να δουλέψουμε έντιμα, έτσι ώστε να τον ξεκολλήσουμε από τον πάτο! Χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως π.χ. συνοριακή αφορολόγητη ζώνη. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τη Βουλγαρία, όταν η φορολογία της είναι 8% ενώ εμείς υπερφορολογούμε με 26%!!  Να σκύψουμε στα ουσιώδη προβλήματα του Νομού και να βελτιώσουμε κάθε τομέα έτσι ώστε να επέλθει η ανάπτυξη που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη την έχουμε.

Σκοπός μου εμένα προσωπικά και των φίλων και συν πολιτών μας ως ομάδα (η οποία είναι ανοιχτή στον καθένα) είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών, η οποία θα μας βρει να αγωνιζόμαστε για την καθημερινότητα, η οποία είναι σκληρή, σε όλα τα επίπεδα όπως, στους πλειστηριασμούς που θα έρθουν ως καταιγίδα στην πρώτη κατοικία, στη μείωση των εσόδων μας, στην απαξίωση των αγροτών – κτηνοτρόφων, στην ελλιπή  περίθαλψη υγείας του Γενικού Νοσοκομείου μας, στην υποβάθμιση για άλλη μια φορά της Ελλάδος και του Νομό μας.   

Αντιστεκόμαστε, χθες, σήμερα, και στο μέλλον, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και δε θέλουμε να δούμε καμία πρώτη κατοικία στο νομό μας να πλειστηριάζεται. Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας που επιβάλλεται από το ΤΑΙΠΕΔ των Δανειστών μας. Δε θέλουμε να δούμε τα οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ να ξεπουλιούνται. Είμαι/μαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ΚΑΣΤΑ που τόσο ανάγκη έχει ολόκληρη η Μακεδονία. Τη λίμνη Κερκίνη όχι μόνο θα την προστατέψουμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να την αναδείξουμε ως πρώτη στην Ελλάδα στον τομέα του αγροτουρισμού.

Επειδή θέλουμε να παλέψουμε για να αντιστρέψουμε την άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Είμαστε ο πρώτος πλουτοπαραγωγικός Νομός στην Ελλάδα, αλλά ο τελευταίος Νομός στην Ανάπτυξη. 

Για μένα, η θέση του υποψηφίου Βουλευτή, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι προσφορά στην αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Δηλώνω ότι: ήμουν, είμαι και θα είμαι μάχιμος δικηγόρος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών. Αυτό είμαι. Δεν με αγγίζουν τα αξιώματα. Θέλω ευημερία και ανάπτυξη στην Χώρα μου, στον τόπο που γεννήθηκα.   

Θέλω/ουμε  να ταράξουμε τα νερά της απάθειας και της παθητικότητας, να βάλουμε την Ελλάδα και το Νομό Σερρών σε τροχιά ανάπτυξης.  

Δεν θέλουμε να είναι τελευταίοι στην ανάπτυξη, τελευταίοι στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και την Ε.Ε., να μη παλεύει κανένας για τις αποζημιώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων (και όχι μόνο) από τις καταστροφές κλπ.

Εμείς θέλουμε ένα αρχαιολογικό χώρο στο ΚΑΣΤΑ που θα γίνει γνωστός και θα τον επισκέπτονται απ’ όλο τον κόσμο. Εμείς, και προσωπικά εγώ, είμαστε ενάντια στο «βόλεμα». Δεν έχω σκοπό να κοιτάξω και να προβάλλω τον εαυτό μου. Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στην αλλαγή της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. 

Στον αγώνα μας αυτό, συντασσόμαστε με το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκηγια μια νέα σελίδα στον τόπο μας που τόσο ανάγκη την έχει.

Υποψήφιος Βουλευτής με το ΜέΡΑ25

Γιάντσιος Ιωάννης Δικηγόρος

Σχετικές δημοσιεύσεις