Ο χαμένος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ θα περάσει στο «Monument of the Unelected»

Όταν η Χίλαρι Κλίντον έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου του 2016, η Αμερικανή καλλιτέχνις Νίνα Χατσαντουριάν (Nina Khatchadourian) πρόσθεσε το τελευταίο κομμάτι στην εξελισσόμενη εγκατάστασή της «Monument of the Unelected», ένα νεκροταφείο σημάτων προεκλογικής εκστρατείας των χαμένων σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μιας και αναμένεται να καθυστερήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών προεδρικών, η Χατσαντουριάν έχει ήδη έτοιμα τα σήματα και του Τραμπ και του Μπάιντεν. Η τοποθέτηση θα γίνει από πολίτη ο οποίος ψήφισε για πρώτη φορά -αυτό συμβαίνει κάθε φορά από την έναρξη του πρότζεκτ, το 2008- και θα μεταδοθεί μέσω Zoom το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου στις 17:00 EST.

Στην περίπτωση που ο Τραμπ χάσει από τον Τζο Μπάιντεν (ή, ο δεύτερος από τον πρώτο), μια εκδοχή του σήματος της προεκλογικής εκστρατείας του, την οποία έχει σχεδιάσει η Αμερικανή καλλιτέχνις, θα έρθει να κάνει παρέα στα σήματα ιστορικών χαμένων όπως ο Τόμας Ε. Ντιούι ο οποίος έχασε από τον Χάρι Σ. Τρούμαν το 1948 σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές· ο Άλφ Λάντον, ο οποίος υπέστη μία από τις πιο συντριπτικές ήττες στην ιστορία των ΗΠΑ, το 1936 από τον Φραγκλίνο Ντιλέινι Ρούζβελτ και ο Ααρών Μπερ, ο οποίος, έχοντας λάβει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στις εκλογές του 1800, κατέληξε αντιπρόεδρος του Τόμας Τζέφερσον.

Σχετικές δημοσιεύσεις