Πάνω από 550 λεωφορεία στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με τη νέα σύμβαση του ΟΑΣΘ

Περισσότερα από 400 αστικά λεωφορεία θα είναι διαθέσιμα καθημερινά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο, ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα θα κυκλοφορούν πάνω από 550 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των 125 των ΚΤΕΛ. Ο στόλος του ΟΑΣΘ θα «πιάσει» αυτούς τους αριθμούς, μετά από τη σύμβαση για την ενίσχυσή του με 80 επιπλέον οχήματα, που υπεγράφη σήμερα, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα.

Ο Οργανισμός θα ενισχυθεί με 30 αρθρωτά και 50 κανονικά οχήματα, τα οποία θα προστεθούν σταδιακά στο δυναμικό του, ενώ όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σκόδρας, στόχος είναι τα 63 από τα 80 λεωφορεία να τεθούν σε κίνηση στους δρόμους μέσα στον Αύγουστο. Μάλιστα, ο κ.Σκόδρας υπενθύμισε ότι πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2019, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) διέθετε περίπου 200 οχήματα.

Τη διαδικτυακή υπογραφή της σύμβασης παρακολούθησαν ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ.

Το συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Σκόδρας, αποτελεί επέκταση σύμβασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020, μέσω της οποίας ο ΟΑΣΘ μισθώνει ήδη 180 λεωφορεία. Στη σύμβαση προβλεπόταν η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των οχημάτων, η οποία ενεργοποιείται από σήμερα.

«Βρήκαμε το σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν αρχίσαμε τις προσπάθειες βελτίωσης από το σημείο μηδέν, αλλά από το μείον. Σε αυτά τα δύο χρόνια έγινε σημαντική δουλειά και προσπάθεια από τον ΟΑΣΘ. Συνεχίζουμε, καθώς στόχος μας δεν είναι μόνον η αριθμητική αναβάθμιση αλλά η ποιοτική», σημείωσε ο κ. Ξιφαράς.

«Χαίρομαι διότι με τη συμπλήρωση δύο ετών κλείνει ο κύκλος αύξησης του στόλου. Το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει ο Ο.Α.Σ.Θ. στους Θεσσαλονικείς, μαζί και με το Μετρό», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, ενώ ο κ.Σκόδρας, αφού υπενθύμισε ότι ο στόλος των οχημάτων του ΟΑΣΘ διπλασιάστηκε, επισήμανε ότι «οι προσπάθειες για την πλήρη ανάταξη και αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται»._

Σχετικές δημοσιεύσεις