Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το σήκωσε κι αυτό η Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με 5-3 την Αλ Χιλάλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο «Prince Moulay Abdellah Stadium», στο Μαρόκο, και κατέκτησε το 5ο τρόπαιο στη διοργάνωση.

Σε ένα παιχνίδι με “πλούσιο” θέαμα, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε από την αρχή τα “ηνία” του αγώνα και άνοιξε το σκορ με τον Ζούνιορ στο 13′, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ο Βαλβέρδε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μαρέγκα μείωσε όμως πριν το ημίχρονο για την Αλ Χιλάλ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Η “Βασίλισσα” φρόντισε όμως να “καθαρίσει” τον αγώνα μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος, αφού Μπενζεμά και Βαλβέρδε “χτύπησαν” στο 54′ και το 58′ αντίστοιχα, “σφραγίζοντας” τη νίκη της ομάδας του. Ο Βιέτο σκόραρε δις βέβαια στη συνέχεια για την πρωταθλήτρια Ασίας, αλλά ο Ζούνιορ με το πέμπτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης ενδιάμεσα, δεν τους επέτρεψε να ξαναμπούν ουσιαστικά στο ματς.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι “μερένγκες” κατέκτησαν έτσι για πέμπτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο οποίο είναι οι πολυνίκεις του θεσμού, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με τρεις κατακτήσεις.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν, Καρβαχάλ (79′ Βαγέχο), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (74′ Νάτσο), Τσουαμενί (62′ Θεμπάγιος), Κρόος (74′ Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62′ Ροντρίγκο), Βινίσιους

ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Αλ-Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Τζανγκ, Αλ-Μπουλαϊχί, Χαλιφά Αλνταουσαρί, Κανό, Κουέγιαρ, Καρίγιο (75′ Νασέρ Αλ Νταουσάρι), Βιέτο (87′ Αλ Χαμντάν), Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (75′ Μίσαελ), Μαρεγκά (86′ Ιγκάλο)

Σχετικές δημοσιεύσεις